SportTenis

Armenulić: Beker je kriv za Đokovićev pad

0

Dok su neki bili iznenađeni odlukom Novaka Đokovića da raskine saradnju sa Borisom Bekerom, ali to nije bio slučaj kod Radmila Armenulića.

20161207220243_401795

“Još prije nekoliko mjeseci sam predvideo ovakav rasplet. Bilo je potpuno jasno da će se razići. Ne može Beker da postavlja nikakve ultimatume, jer nije on unajmio Novaka, već naš teniser njega. Nije to baš bilo diplomatski sa njegove strane. Kritikovao je Noleta da nije trenirao, a on je prvi krivac za to.

Normalno je da dođe do zasićenja, ne možete stalno da budete na maksimumu. Postoji period kada želite da malo povučete ručnu i napunite baterije”, priča Armenulić. Uvjeren je srpski teniski stručnjak da Nole zna šta radi. “Nemcu je zasmetalo to što je Đoković stavio porodicu ispred tenisa.

On nije porodičan čovek, znate da se razvodio. Govorio je da tenis treba da mu bude najvažnija stvar u životu. Ne verujem da je Imaz imao tu moć da otera Bekera, ali verujem da Novak zna šta radi. Pogledajte samo kakav je tim okupio oko sebe”, kaže Armenulić. Na pitanje koga bi drugi reket planete trebalo da angažuje kaže: “Moja preporuka je da ga sad pojača Pitom Samprasom.

On je svakako bolje rešenje od Bekera, porodičan je čovek i imaće više razumevanja. Amerikanac ne mora sve vreme da bude sa njim, ali bar da se povremeno pojavi u loži, ohrabri ga dodatno, da korisne savete”. Ne sumnja da će se Đoković vratiti na tron naredne godine.

“Verujem da će odlazak Bekera pozitivno uticati na Đokovića. Mislim da može već na Australijan openu da se vrati u najbolju formu. On je svetski igrač i vratiće se na prvo mesto. Prvih šest meseci u 2017. će biti kritični zbog velikog broja bodova koje brani, ali posle će Marej osećati daleko veći pritisak”, zaključio je Armenulić.(Večernje novosti)

Prijedor: Nova hapšenja zbog ratnih zločina

Previous article

DANAS NAKON JUTARNJE MAGLE IPAK SUNČANO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Sport