Najzdraviji doručak koji bi trebali jesti svako jutro

od prnjavorski 0

Jaja su najzdravija namirnica koju možete ujutro pripremiti svojoj djeci.

20160205144355_352051

Kajgana ili jaja na oko utaže glad, pa su djeca sita, gotovo do ručka. Osim toga, puna su proteina, zbog kojih neće u potragu za dodatnim kalorijama, već oko ručka.

Istraživanja koja su obuhvatila prehrambene navike 48 mališana ne starijih od 10 godina, pokazala su kako djeca koja ujutro jedu jaja za ručak unesu 70 kalorija manje od onih koji, primjerice, doručkuju zobenu kašu.

Nutricioniste koji su provodili istraživanje nije iznenadilo to što su se baš jaja pokazala najboljim odabirom za doručak djeteta.

Ono što nisu mogli objasniti bilo je da se djeca nisu osjećala sitijima, jer su jela jaja, a ne, primjerice mlijeko ili griz. Da jesu, to bi objasnilo zašto su jeli manje za ručak.

“Očekivali smo kako će jesti manje za ručak jer se osjećaju izrazito sitima, budući su pojeli doručak bogat proteinima. Međutim, to nije bio slučaj”, rekla je za Independet nutricionistica Tanja Kral.

Ovo istraživanje usmjereno je na pronalaženje onih namirnica koje djeci umanjuju osjećaj gladi, istovremeno im pomažući da smanje unos kalorija.

 

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>