PrnjavorVijesti

PRNJAVOR: OBILJEŽEN DAN UČENIČKIH POSTIGNUĆA

0

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Branko Ćopić“ Prnjavor danas su prigodnim programom obilježili Dan škole ili Dan učeničkih postignuća.

Direktor škole Jasmina Malešević kaže da je tokom cijele školske godine bilo dosta aktivnosti koje su uspješno realizovane.

„Imamo pet ‘Vukovaca’ , dosta postignutih dobrih rezultata na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima.  Uskoro ispraćamo jednu generaciju učenika, a nadam se da ćemo u narednoj školskoj godini upisati  tri odjeljenja prvačića u centralnoj školi u Prnjavoru“ , kaže Maleševićeva.

Ona je napomenula da će danas u penziju biti ispraćene Borka Jevtić i Bosa Popović,  za koje je pripremljen i poseban ispraćaj uz poklone i ručak.

Učenica devetog  razreda Katarina Marjanović, koja je među ovogodišnjim učenicima ‘Vukovcima’ , kaže da je za takav uspjeh potrebno mnogo rada.

„Gradivo do sada nije bilo posebno teško. Planiram upisati Gimnaziju u Prnjavoru, a nakon toga krenuti očevim stopama i upisati medicinski fakultet“ , kaže mlada Prnjavorčanka.

Nastavnik muzičke kulture Mario Olenjuk koji ove godine izvodi jednu generaciju učenika kaže da su djeca pokazala zavidno znanje.

„Sva djeca su dobra. Tek sada upisom u srednju školu predstoji im najvažnija odluka i opredjeljenje šta će biti u životu. Pokazali su najviše interesovanja za medicinu, elektrotehniku, novinarstvo, određene zanate, a imamo i dosta muzičkih talenata. Razgovarali smo sa njima o tome i savjetima im pokušali  olakšati izbor“ , kaže Olenjuk.

Na današnjoj priredbi uručene su diplome i knjige ‘vukovcima’ , učenicima koji su ostvarili značajne rezultate na raznim nivoima takmičenja, kao i onima koji su se posebno zalagali u radu raznih sekcija.

U toku dana za učenike će biti organizovano i crtanje u školi, kao i sportske aktivnosti prvih razreda.

srna

Zavodi oblinama, oduševljena reakcijama

Previous article

Sudski policajac ubio jednu osobu u Vlasenici

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor