POZITIVNI PRNJAVOR: Neven Subotić – od Kulaša do Liverpula

Subotić u rodnim Kulašima ima djeda Boška, stričeve i rođake, a roditelji i sestra  su već godinama u Sjedinjenim američkim državama. Iz Kulaša mu često stižu poruke podrške, koje su mu izuzetan stimulans, a posebno je to bilo izraženo u periodu kada je, zbog bolova u leđima, izvjesno vrijeme pauzirao u Borusiji, u kojoj je svojevremeno stekao punu afirmaciju.

MADRID, SPAIN - APRIL 30: Neven Subotic of Borussia Dortmund celebrates after the UEFA Champions League Semi Final Second Leg match between Real Madrid and Borussia Dortmund at Estadio Santiago Bernabeu on April 30, 2013 in Madrid, Spain. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)

Prvotimac Borusije, Neven Subotić, igra oproštajnu polusezonu za „milionere“ iz Dortmunda. Sve izvjesniji je ljetni prelazak u redove Liverpula, gdje su vodeći ljudi u stručnom štabu, treneri Jirgen Klop i Željko Buvač, koji je rodom iz Omarske kod Prijedora.

Ova dva stručnjaka godinama su radili sa Subotićem u Dormundu, pa je na njihovu preporuku uprava  engleskog ligaša pokazala interesovanje za jedan od najvećih ljetnih transfera na evropskoj fudbalskoj sceni.

Radio Prnjavor