Zvezdina “stotka” Efesu u punom “Pioniru”

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Efesa sa 100:81 u okviru 11. kola Evrolige. Raspucani crveno-bijeli vezali su dvije pobjede u elitnom takmičenju, a naredni meč igraju 15. decembra u Španiji protiv Valensije.

Najefikasniji u pobjedi Zvezde bio je Džejms Feldin sa 29 postignutih poena. Pomoć je imao u Ročestiju koji je dodao 11 i Dobriću i Dangubiću koji su postigli po deset poena.

Kod Efesa najraspoloženiji bio je Danston sa 16, Dragić je postigao 14, a Štimac 12 poena.

Zvezda je odigrala jedan veoma siguran meč u kom je vodila svih 40. minuta, imala kontrolu tempa i toka meča i uspijevala da svaki put odbije nalete Efesa.

Ponovo su crveno-beli imali šutersko veče u kome su trojke pogađali sa 50 odsto uspješnosti (14/28), a kada bi Efes pokušao da zatvori taj šut, Zvezda je uglavnom preko Feldina i Ročestija uspijevala da penetracijom iznudi dobar izgled za postizanje poena.

Zvezda je vezala tri pobjede, od čega dve u Evroligi, pa nakon 11 odigranih kola ima skor od četiri pobjede i sedam poraza čime zauzima 12. mjesto na tabeli.

Efes je upisao osmi poraz, čime se nalazi na začelju tabele. U narednom kolu crveno-beli igraju protiv Valensije u gostima 15. decembra.

(RTS)