Žuti alarm za Sarajevo i Mostar: Očekuje se oluja

Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za područja Sarajeva, Mostara i Livna zbog očekivanog olujnog vjetra u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

oluja

Očekivani udari vjetra od 40 do 60, lokalno i do 70 kilometara na sat mogući su u večernjim satima.

Početak naredne sedmice obilježiće oblačno i kišovito vrijeme. Sunčanije će biti u istočnim dijelovima zemlje i u Krajini. Jutarnje temperature će iznositi od tri do osam, a dnevne od devet do 15, u Hercegovini do 17 stepeni Celzijusa.

Oblačno vrijeme očekuje se i u utorak. U prvom dijelu dana kiša se očekuje u Hercegovini i Krajini, a do kraja dana u cijeloj zemlji. Na planinama moguć je slab snijeg. Jutarnje temperature od minus jedan do četiri, a dnevne od osam do 14 stepeni Celzijusa.

Slično vrijeme preovladavaće i u srijedu. U jutarnjim satima biće kiše dok se u višim područjima Bosne očekuje susnježica i snijeg. Bez padavina će biti u Posavini i Krajini. U ostatku dana u Hercegovini moguća kiša, a na istoku Bosne, prije podne, slab snijeg.

Oblačno i kišovito vrijeme zadržaće se i u četvrtak, kada se očekuju jutarnje temperature od nula do pet, a dnevne od tri do sedam stepeni Celzijusa.

N1