ITMagazin

Znate li šta znači “S” u nazivu Galaxy S telefona

0

Ako spadate u grupu ljudi koji svaku priliku koriste za razmišljanje, onda stvarno morate cijeniti ovo što smo uradili za vas. Vidite, i nas ponekad zainteresuju neke stvari o kojima rijetko ko razmišlja. Ovaj put smo se zapitali šta znači slovo “S” u nazivu Galaxy S telefona, te smo malo istražili.

Galaxy-S

Kako stvari stoje, Samsung je ovo čak objasnio na konferenciji u 2011. godini. “S” u stvari znači “Supersmart” ili superpametni telefon. Galaxy S je sada prepoznatljivi brend firme Samsung, i to “S” je danas izgubilo svoje prvo značenje i dio je brenda, ali kako stvari stoje, nekada su slova u nazivima telefona zaista imala značenje.

“S” je skraćenica za “Supersmart”. Samsung Galaxy S je jedan od najpoznatijih telefona na tržištu i do sada je prodato oko 10 miliona primjeraka.

“R” je skraćenica za “Royal” ili “Refined”. Ovo je kategorija koja označava ekskluzivne telefone koji se odlikuju kombinacijom performansi, produktivnosit i snage, i namijenjeni su onima koji žele da ih definiše tehnologija koju koriste.

“W” je skraćenica za “Wonder”. U prevodu, čudo. Ova kategorija se odnosi na strateške modele koji kombinuju elemente koji su savršeni za one koji traže savršen balans između performansi i stila.

“M” je skraćenica za “Magical”. To su telefoni koji se odlikuju nižom cijenom i visokim performansama.

“Y” je skraćenica za “Young”. Namijenjeni su za tržište mlađih korisnika koje je veoma osjetljivo na cijenu.

Teo, imate dakle Wonder, Magical, Young, SuperSmart i Royal/Refined. Ipak, nismo uspjeli saznati šta znači “A”, u novim Samsungovim modelima.

Prnjavorski.net

Toplotni talas pa opet kiša u BiH

Previous article

Abdeslam “svjesno odlučio da ne aktivira eksploziv” u Parizu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in IT