Znate li na koji način možete da pojačate WiFi u svom domu?

Bezbroj savjeta podijeljeno je na internetu koji govore o tome kako pojačati WiFi signal u svome stanu.

Jedni savjetuju stavljanje limenke na njegovu antenu, drugi često gašenje-paljenje, no stručnjaci tvrde da, ipak, postoji samo jedan. To je mjesto gdje će Vam se router nalaziti. Poznato je da jačina signala varira o udaljenosti između uređaja kojim se spajate na WiFi (laptop, smatfon) i routera.

Pri odabiru mjesta na koje ćete staviti router, probajte da to bude neko središnje mjesto vašeg doma, čak i ako to nije blizu vašeg desktop računala. Ponekad se i isplati provući kabal preko pola stana samo da imate svuda dobar signal.

Isto tako, preporučuje se da ga montirate na zid, negdje u kut stropa ili na sprat, ako živite u višespratnoj kući, jer se valovi iz routera šire prema tlu, a ne u vis. Ukoliko radio valovi prolaze kroz zidove, što je zid deblji, ili što ih više ima, to će signal biti slabiji. Ako vam je dom sagrađen od betonskih ploča ili cigle, signal će biti jako slab. Signal slabi čak i prolaz kroz veći akvarij.

Isto vrijedi i za metal i ogledala, pa se stoga ne preporučuje da router držite iza televizora ili u kupaonici. No, najveću prepreku WiFi signalu predstavlja mikrovalna pećnica. Kako i ona i router djeluju na istoj frekvenciji elektromagnetnog polja, njeni se valovi miješaju s WiFi signalom.

Uz to, i metalni uređaji poput frižidera ili štednjaka isto tako ometaju WiFi, te je stoga kuhinja vjerojatno najgore mjesto za smjestiti router. (Tehnoklik.hr)