NovostiRS/BiH

Zmaj od Šipova odustao od kandidature na izborima

0

Ilija Grahovac, poznat i kao Zmaj od Šipova, odustao je od kandidature na predstojećim izborima.

Zmaj nije odgovarao na pozive, ali njegov pravni zastupnik Duško Tomić kaže da Zmaj i njegova partija neće na izbore iz principijelnih razloga.

– Osnovni sud u Banjaluci u decembru je Zmaja od Šipova oslobodio optužbi za nelegalno nošenje oružja i tada smo najavili da ćemo ući u politiku ako Okružni sud u Banjaluci potvrdi tu presudu. Nažalost, Okružni sud je nedavno ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje. U septembru imamo prvo ročište, a mi smo rekli da nećemo na izbore ukoliko ne budemo čisti pred zakonom i zbog toga se nismo prijavili – kaže Tomić.

On podsjeća da stranka na čijem čelu je Zmaj od Šipova nosi naziv Partija prevarenih ili PP i da se na njenom memorandumu kao svojevrstan zaštitni znak nalazi tele, ali i da se iza skraćenice PP krije još mnogo toga.

– To znači i partija poštenih i partija pametnih i partija poljoprivrednika i zbog tih i takvih ljudi smo odlučili da na izbore ne idemo sa hipotekom optuženika, bez obzira na to što će na izborima učestvovati veliki broj onih kojima ta hipoteka ne predstavlja smetnju – kaže Tomić.

BN TV

Počeo sastanak ministra sa distributerima goriva

Previous article

Cvijanović: Namjeravam da pobijedim

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti