Zločin u Rusiji: Sin milijardera zaklao majku punjačem za mobilni!

MOSKVA – Rus Jegor Sosin (19) iz Moskve, sin milijardera Igora Sosina (45), drogiran je punjačem za mobilni zaklao i zadavio svoju majku Anastasiju Novikovu-Sosinu (44) nakon što se sa njom posvađao u hotelu “Korston” u Kazanju.

Rusi

Tinejdžer je odmah uhapšen, a policiji je rekao da mu je majka prije ubistva dala lijekove, zbog čega je poludio i počeo da halucinira.

Stravičan zločin desio se 11. decembra, ali su detalji o ubistvu tek sada izašli na vidjelo. Majka i sin doputovali su u Kazanj gdje je Jegor trebalo da se liječi od zavisnosti od droge, pišu ruski mediji.

Smjestili su se u luksuzni hotel “Korston” i, prema riječima svjedoka, ubrzo su se posvađali. Toliko su glasno vikali jedno na drugo da je osoblje hotela hjtelo da pozove policiju. Međutim, ubrzo se situacija smirila i oni su od toga odustali.

Ispostavilo se, međutim, da je Jegor ubio majku punjačem za mobilni. Zaposleni u hotelu pozvali su policiju kada su vidjeli mladića da samo u gaćama izbezumljen šeta hodnicima. Izvor iz policije kaže da je nesrećna žena prvo isprebijana.

Jegor Sosin (19) student je poslovnih studija na međunarodnoj biznis školi Hult u Londonu. Htio je da se obogati poput svog oca, ali i da bude nezavisan od roditelja. Zato je i odlučio da ode u Veliku Britaniju i tamo studira. Ima sestru Taisiju, koja je veb dizajner i živi u SAD.

“Tukao ju je krvnički pesnicama, a onda dohvatio punjač. Toliko ju je nasilnički davio da joj je pomoću kabla prerezao grkljan. Prizor u sobi bio je jeziv. Žena je ležala na krevetu koji je bio pun krvavih mrlja, a čak je i zid sobe bio isprskan krvlju”, rekao je izvor, a prenose ruski mediji.

Jegor je odmah uhapšen i toliko je bio drogiran da je jedva stajao na nogama. Policiji je rekao da mu je nekoliko sati prije ubistva majka dala lijekove zbog kojih je počeo da halucinira.

” Sreo sam se sa majkom zbog nekih medicinskih testova. Doputovali smo u Kazanj, a ona mi je u hotelu dala neke pilule, od kojih su počele da mi se priviđaju stvari i da haluciniram. I dalje se osjećam čudno i ošamućeno”, rekao je tinejdžer.

Igor Sosin, Jegorov otac i Anastasijin bivši muž, zanemio je od šoka i ne želi da daje izjave. On je inače vlasnik lanca supermarketa “Starik Khottabych”, investicioni magnat i ima luksuzne nekretnine širom svijeta.

Prema “Forbsovoj” listi, bogatstvo mu je procjenjeno na 18 milijardi dolara. Ljeta provodi na Azurnoj obali, a jednom je dao 20 miliona dolara kako bi za novu ženu kupio haljine koje je dizajnirala holivudska glumica Šeron Stoun. Krajem 2013. platio je 230.000 dolara za transkript scenarija za film Trumana Kapotija “Doručak kod Tifanija”.

NN/Informer