NovostiRS/BiH

Život u Banjaluci zamijenili seoskom idilom: Igra sa jarićima sinu draža od crtića

0

Dalibor (34) i Dijana Drakulić (33), mladi bračni par koji je do prije dva mjeseca živio u banjalučkom naselju Petrićevac, odlučili su da stresan život u gradu zamijene seoskom idilom na imanju u Stranjanima i osnuju farmu koza.

jarici

Iako njihovo imanje tek polako niče, na ovakav seoski život nije im bilo potrebno privikavanje, a najzabavnije je dvoipogodišnjem sinu Vasiliju.

“Buđenje uz cvrkut ptica, okruženi životinjama, ne mogu se porediti sa gradskom vrevom i stresom. Razlika je od samog ustajanja, buke, obaveza. Ovdje smo kupili imanje i polako počeli uređivati, a u početku nismo imali ni put, pa smo ga napravili”, priča nam Dalibor, koji je registrovao poljoprivredno imanje.

Farma “Dragočaj”, kako su je nazvali, sada broji 50 koza, a Dijana sir i mlijeko vikendom nosi i prodaje na tržnici.

Kažu da kozje mlijeko nema neprijatan ukus jer su u pitanju alpske koze koje se uzgajaju baš za proizvodnju mlijeka i sira.

“Osim koza imamo kravu i ovce, ali ih držimo za svoje potrebe. Nedavno smo počeli da prodajemo sir, surutku i mlijeko, te od toga živimo. Trenutno imamo 25 koza koje su za mužu”, priča Dalibor.

Od toga dobiju oko tri kile kozjeg sira, a za pravljenje je zadužena supruga Dijana, inače diplomirani ekonomista – menadžer.

“Ujutro sa suprugom idem u štalu da hranimo i muzemo koze. Sir pravim sama, a recept i savjete sam dobila od rođaka iz Kneževa”, rekla je Dijana zaNezavisne novine.

Oboje se slažu da od kada su počeli ovakav život i Vasilije je postao drugo dijete, te umjesto ranijeg gledanja crtanih filmova na laptopu po nekoliko sati sada hrani i igra se sa jarićima, mačkom i psom.

Kažu da im život na selu pruža i mogućnost da više vremena provodu zajedno i da su sada svi na okupu za svaki obrok. nezavisne novine

Đokovića proglasili Turčinom

Previous article

Prnjavorski portal – fotos glavne ulice

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti