Zidane napustio Real

Zinedin Zidan napustio je klupu Real Madrida samo pet dana pošto je “Kraljevićima” doneo treću uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Zidan je odluku saopštio na pres konferenciji u Madridu na opšte čuđenje javnosti, ali i čelnika kluba, kojima nije jasna ova odluka Francuza.

“Ovo je jasna odluka za mene, koja mnogima nema smisla, ali ja mislim da je vrijeme za promjenu. Madrid mi je dao sve i do kraja života ću ostati blizak klubu”, rekao je Zidan.

Bivši francuski fudbaler na čelo klupe Madriđana došao je 2016. godine, sa kojima je osvojio jednu Primeru, jedan španski Superkup, po dva UEFA Superkupa i Svjetska klupska prvenstva, ali i najznačajnije – tri vezane Lige šampiona!

Na iznenadnoj pres konferenciji prvo se pojavio predsjednik kluba Florentino Peres, koji nije htio da govori prije Zidana, jer je bio mišljenja da ovakvu odluku mora on lično da objasni javnosti.

“Donio sam odluku da napustim mjesto trenera Real Madrida, znam da je čudno, ali ovom timu je potrebna promjena kako bi nastavio da pobjeđuje. Potreban mu je neki drugi glas, druga radna etika i zato sam donio ovu odluku”, rekao je Zidan.

Peres se zahvalio Zidanu na posvećesnoti klubu i rekao kako je ostao zatečen kada mu je Zidan, samo dan ranije, rekao šta planira da uradi.

“Hvala mu na posvećenosti, ljubavi i svemu što je uradio za Real ovih godina. Ovo nije zbogom, ovo je vidimo se uskoro, ali ako mu treba pauza on je zaslužuje. Poslije osvajanja Lige šampiona svakako je odluka neočekivana, ali mi to moramo da poštujemo. Ja sam bio poprilično zatečen kada sam saznao šta je odlučio. Želio sam da ga odvratim od ostavke, ali mi je ipak sve bilo jasno”, rekao je Florentino Peres.

Da li je Zidan naveo pravi razlog prilikom ostavke, ili nije, ostaje da se nagađa, dok možda ne “ispliva” u javnost, a nepoznat je potencijalni nasljednik Franzuca na klupi “Kraljevskog kluba”, kao i njegov sljedeći angažman.

(B92)

Ad

You might also like

Komentariši