Novosti

ZGAZIO DJECU U NOVOM SADU, PA SE POKAJAO: Tata, ubio sam troje! (VIDEO) (FOTO)

0

– Bilo mi je zeleno svijetlo na semaforu i u poslednjem trenutku sam ugledao nešto crno i zatim osjetio strahovit udarac. Ništa nisam mogao da učinim – rekao je Despot Vranić ocu, priznajući da misli da je vozio oko 100 kilometara na sat, a vozio je 155

despot-vranic-830x553

Držao je rukama glavu i uplakan ponavljao da je ubio troje ljudi. Bio je izubijan po cijelom tijelu, ali kao da nije bio svijestan bola, već se samo ljuljao i ponavljao da je ubio ljude.

Ovako počinje ispovijest za “Blic” Nebojša Vranić, otac vozača Despota koji je “audijem” naleteo na “golf” u kom su se poginuli Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Marić. Otac je sina pronašao u Urgentnom centru.

– Bilo mi je zeleno svijetlo na semaforu i u poslednjem trenutku sam ugledao nešto crno i zatim osijetio strahovit udarac. Ništa nisam mogao da učinim – rekao je Despot ocu, priznajući da misli da je vozio oko 100 kilometara na sat, kao i da je te večeri popio nekoliko gutljaja žestine.

Despot Vranić se trenutno nalazi u pritvoru od 30 dana pod krivičnom prijavom za teško dijelo protiv bezbednosti saobraćaja. Roditelji zasad još ne mogu da ga posjete. Vranići nisu uložili žalbu na određivanje pritvora, smatrajući da je bolje da im sin trenutno bude dalje od svega što se događa. Pred istražnim sudijom Despot se branio ćutanjem.

nastardali

Otac navodi da je Despot u subotu bio u Irigu kod djeda, gde je izbila tuča u kojoj je jedan njegov prijatelj, inače vlasnik “audija”, teško povrijeđen. Povrijeđenog čovjeka Hitna pomoć je vozila za Novi Sad, a Despot je seo u njegov automobil i krenuo za njima. Međutim, po silasku sa Mosta sloboda dogodila se tragedija koja je svima izmijenila život.

– Najstrašnije od svega je što su ta dijeca poginula. Naš sin treba da odgovara. Mi nemamo reči da izrazimo tugu i saučešće – kaže majka Svetlana, napominjući da i ona i suprug svakodnevno misle na porodice nastradalih.

– Radio sam 12 godina u Hitnoj pomoći, po struci sam medicinski tehničar. Spasavao sam tuđe živote i moja dijeca su tako vaspitana. Nažalost, ovo je sve splet jezivih okolnosti koji je odnio tri mlada života, dok će moj sin morati do kraja života da živi sa tim teretom – kaže Nebojša Vranić.
Porodicu Vranić su pogodile priče i pretpostavke o tome da je Despot bahati „tatin sin” koji divlja skupocenim automobilom po ulicama.

despot-vranic-tabla

– Živimo od onoga što supruga zaradi u svom frizerskom salonu. Imamo jedan automobil star 15 godina, stan otplaćujemo na kredit… “Audi” ne bismo mogli da priuštimo. Prosečna smo porodica koja spaja kraj sa krajem – potreseno priča Nebojša.

Otac navodi da su mnogi posle nesreće izmišljali da je vlasnik nekih pumpi, da ima građevinsku firmu, kao i da drži policiju u šaci… Istina je da je nedavno izgubio posao na benzinskoj pumpi.

Znam šta je gubitak najbližih jer sam ga osjetio. Prva transplantacija srca izvršena u bivšoj SFRJ je urađena srcem mog preminulog brata. Potpisao sam dozvolu za doniranje organa i bratovljevo srce je omogućilo drugom čovijeku da živi. Ne govorim ovo da bih se hvalio, već da ljudi shvate da sam normalan čovijek – kroz suze kaže Nebojša.

(Izvor: Telegraf)

UMJESTO ŠLEP SLUŽBE: Magarci vuku „jaguar“!

Previous article

Pogledajte nastup Jennifer Lopez na ceremoniji otvaranja SP-a

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti