NovostiSvijet

Žestoke reakcije jer je Ivanka sjela ‘u očevu stolicu’

0

Vijest da je Ivanka Tramp na jednom skupu tokom samita G20 u Hamburgu sela u stolicu svog oca, predsjednika SAD, izazvala je žestoke i ne baš pozitivne reakcije na društvenim mrežama u Americi.

“Zašto do vraga Ivanka Tramp prisustvuje umjesto oca sastancima G20? Koje su njene kvalifikacije? Ko je glasao za nju?”, napisao je pisac Čarls Blou na Twitteru, prenosi “Indipendent”. “Zato što je neizabrana, nekvalifikovana, nespremna pripadnica njujorškog visokog društva najbolja ličnost da predstavlja američke nacionalne interese”, rekla je novinarka i dobitnica Pulicerove nagrade En Eplbaum.

O tome da je Ivanka zamijenila svog oca za stolom kada je sjela pored kineskog predsjednika Si Ðinpinga oglasio se i kolumnista Njujork tajmsa Nikolas Kristof. “Za mene izgleda kao da su SAD banana-republika koju predstavlja jedna neiskusna kćerka”, naveo je on. Reakcije na društvenim mrežama su uslijedile nakon što je članica ruske delegacije Svetlana Lukaš objavila sliku Ivanke Tramp – koja je kasnije izgleda izbrisana – kako sjedi za stolom sa svjetskim liderima pored britanske premijerke Tereze Mej i kineskog predsjednika Si Ðinpinga.

“Drugi dan samita G20 počinje sa Afrikom, migracijom i zdravstvom. Ivanka prati predsjednika Trampa. I mijenja predsjednika Trampa za stolom G20 kad on ode na bilateralne sastanke”, napisala je ruska zvaničnica. Naučni saradnik za nacionalnu bezbjednost u Centru za američki napredak Brajan Katulis napisao je na Twitteru da se Tramp ponaša kao “korumpirani arapski diktator”. Metju Daud, politički strateg koji je vodio kampanju Džorža Buša 2004. godine kaže da bi u slučaju da su Barak Obama ili Hilari Klinton tako isticali svoju djecu pristalice Trampa žestoko reagovale.

“Zamislite šta bi Trampove pristalice ili republikanci rekli da su Čelsi ili Malija to radile? Mi smo republika, ne monarhija”, zaključio je on. Bijela kuća je navela da je Tramp izašao iz prostorije nakon čega se Ivanka premjestila naprijed kada je direktor Svjetske banke govorio o temama bitnim za novi fond o ženskom preduzetništvu koji ona vodi.

Njemačka kacelarka Angela Merkel rekla je novinarima da njoj nije smetalo što je Ivanka sjedila pored visokih zvničnika jer delegacije same odlučuje ko će sjediti za stolom u odsustvu predsjednika. “Ivanka Tramp pripada američkoj delegaciji tako da je to u skladu sa onim što rade i druge delegacije. A poznato je i da ona radi u Bijeloj kući i da ima odgovornost za neke inicijative”, rekla je ona.

 

tanjug

Kolone vozila na granici sa Hrvatskom, zadržavanja i do dva sata

Previous article

Đoković u tri seta do osmine finala

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti