Žepče: Poginuli mladić i dvije djevojke, među troje povrijeđenih i dijete

Devetnaestogodišnji H.O., te njegova vršnjakinja A.M., kao i godinu starija M.N, svi iz Žepča, poginuli su noćas u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Goliješnica, opšina Žepče, potvrđeno je “Nezavisnim” iz policije.

20160207104222_352286

Oni su se nalazili u mercedesu, koji se direktno sudario sa džipom toyota, austrijskih registarskih oznaka, a u kojem su povrijeđene četrdesettrogodišnja B.E, četrdesetdevetogodišnja B.A., te dvanaestogodišnje dijete, svi iz Goražda.

Dvije teško povrijeđene žene, kao i dijete, nakon što su ih smrskanog džipa, uz pomoć mašina za rezanje i razvlačenje lima, izvukli pripadnici Vatrogasne jedinice iz Žepča, prevezeni su na liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su im konstatovane teške povrede.

“Sinoć, u 23.15, dežurna služba Policijske stanice Žepče je obaviještena da se dogodila ta teška nesreća. Odmah nakon zaprimljene dojave na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je potvrdila tačnost prijave”, saopšteno je jutros iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Na licu mjesta uviđaj je obavila ekipa Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, a tim procesom rukovodio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva.

Izvršenim uviđajem su pronađeni određeni tragovi i predmeti, koji su fotografisani i izuzeti sa lica mjesta, dok su vozila prevezena na parking Policijske uprave Žepče, gdje će biti predmet daljnjih provjera i eventualnih vještačenja.

Po nalogu tužioca se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti i uzroci ove tragedije.

“Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je i rukovodio uviđajnim radnjama, tijela smrtno stradalih će biti prevezena u prosekuru Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija”, naveli su iz policije.

Saobraćaj je bio u prekidu do ranih jutarnjih časova i odvijao se alternativnim pravcem.

nezavisne.com