NovostiRS/BiH

Zemljotres probudio stanovnike istočne Hercegovine, epicentar u blizini Trebinja

0

Zemljotres jačine 4,4 stepena Rihterove skale probudio je 39 minuta iza ponoći stanovnike istočne Hercegovine.

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore objavio je da je epicentar zemljotresa bio četiri kilometra sjeveroistično od mjesta Kruševice, koje je od Trebinja udaljeno 20-ak kilometara. Prema podacima Evropskog seizmološkog zavoda, epicentar zemljotresa zabilježen je na dubini od 13 kilometara.

Prema Merkali-Kankani-Sibergovoj (MCS) skali, riječ je o zemljotresu šestog stepena od maksimalnih dvanaest, mjerenom po epicentralnom intenzitetu. Zemljotres šestog stepena ove skale opisan je kao jak zemljotres kojeg zamjećuju sve osobe i bježe iz kuća. ”Slike padnu sa zidova, predmeti se ruše, suđe se razbije.

Stvari se pomaknu sa svog mjesta ili se prevrnu. Na pojedinim dobro građenim kućama nastaju lagane štete”, navodi se u opisu. Za sada nema informacija o materijalnoj šteti, a podrhtavanje tla su osjetili stanovnici Trebinja, Bileće, Ljubinja, Berkovića, Gacka, Mostara, kao i Dubrovnika i Podgorice, te drugih gradova. Vezana vijest: Šta uraditi u slučaju zemljotresa

mojahercegovina.rs

Vulin: Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem?

Previous article

Zaboravna voditeljka pokazala više nego što je htjela VIDEO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti