Zbog smrti dječaka smjenjen direktor bolnice u Loznici

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je zbog smrti osmogodišnjeg dječaka smijenjena direktorka Opšte bolnice u Loznici, nakon što je inspekcija utvrdila da su učinjeni brojni propusti.

loznica-bolnica

Lončar je rekao da je u slučaju smrti dječaka iz sela Kozjak inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da nije postojao nijedan papir na osnovu čega bi se moglo utvrditi kako je djetetu dijagnostikovana povreda.

On je najavio da će u narednom periodu biti preduzete mjere da ne bi bilo moguće sakrivati greške ljekara, odnosno mjere koje će preduprijediti da kolege štite jedni druge, navodi TV N1.

Lončar je najavio da će u bolnice u unutrašnjosti Srbije biti poslati iskusni ljekari koji će kontrolisati rad osoblja u tim ustanovama.

Osmogodišnji Radenko Nikodinović iz sela Kozjak, koji će danas biti sahranjen na lokalnom groblju, primljen je u bolnicu u Loznici zbog preloma ruke, a preminuo je šest dana kasnije od sepse.

LJekaru Opšte bolnice u Loznici Dobrivoju Bojaniću prijeti zatvorska kazna do 12 godina ukoliko bude utvrđeno da je nesavjesnim liječenjem otvorenog preloma podlaktice prouzrokovao smrt osmogodišnjeg djeteta.

srna