Zbog ovog telefona Samsung Galaxy S9 bi mogao da izgleda zastarjelo – i pre nego što bude predstavljen

Samsung Galaxy S9 će biti predstavljen uskoro, a ako su glasine o ovom teleofnu tačne – već će biti zastareo u poređenju sa njim

Kineski proizvođač telefona Xiaomi napravio je impresivan marketinški trik kada je 2016. godine lansirao prvi telefon koji je imao displej od ivice do ivice – Mi Mix. Godinu dana kasnije, kompanija je predstavila i njegovog naslednika, model Mi Mix 2.

Međutim, teleofn je i dalje imao veliki donji ram. Drugim rečima, to nije bio telefon bez ivica koji su ljudi želeli – baš kao što ni iPhone X nije “ceo” ekran.

Ipak, čini se kao da je Xiaomi otkrio kako da u potpunosti eliminiše ivice telefona i celu prednju stranu pretvori u displej sudeći po fotografijama modela Mi Mix 2S koje su se našle na internetu.

Kao što se vidi na slici, telefon izgleda prilično uzbudljivo, iako ona nije zvanično potvrđena.

Printskrin: Weibo via xda-developers

Način na koji je kompanija uspela da proširi površinu ekrana bilo je pomeranje prednje kamere u gornji desni ugao, a rezultat je telefon koji je skoro ceo displej.

Iako nije uspeo da potvrdi autentičnost slike, xda-developers je uspeo da dođe do firmwarea telefona, što je dovoljno da se potvrdi da je telefon zaista stvaran.

Podaci otkrivaju da telefon poseduje Snapdragon 845 procesor, 3.400mAH bateriju i radi na Androidu 8.

Ekran ima odnos 18:9 i FULL HD rezoluciju (2.160 x 1.080p).

Detalji o kamerama nisu poznati, ali firmware ukazuje na senzor kompanije Sony.

(Telegraf.rs)