NovostiRS/BiH

Zbog oporezivanja kladionica poslaniku prijete da će završiti u gepeku

0

Direktori tri kladionice iz Novog Travnika, Viteza i Čitluka ocijenili su da prijetnje upućene lideru SDA Bakiru Izetbegoviću i poslaniku ove stranke u federalnom Parlamentu Amiru Zukiću zbog inicijative u vezi sa oporezivanjem kladionica predstavljaju neodgovoran čin koji svima nanosi nemjerljivu štetu.

zukic-amir-12

Nakon što je portal “Dnevnog avaza” objavio da je nepoznata osoba uputila prijetnje Izetbegoviću i Zukiću, direktori kladionica “Sport plus” iz Novog Travnika Marko Milanović, “Bet lajv” iz Viteza Goran Jozipović i “Premijer vorld sport” iz Čitluka Krešo Vukoja izrazili su uvjerenje da će nadležne institucije utvrditi identitet pošiljaoca.

“Avaz” je prenio da je Zukiću nepoznata osoba uputila prijeteće pismo u kojem od njega traži da zaustavi inicijativu u vezi sa oporezivanjem kladionica, inače će “završiti u gepeku”.

“Jedno pismo je imenovano na mene, a drugo na predsjednika SDA. U pismu koje je poslato Izetbegoviću sugerisano mu je da meni `začepi usta`. U mom pismu je napisano `Začepi usta i ti i taj Škalja. U gepeku ćete da završite. Zapamti. Reci to svom šefu`”, rekao je Zukić i dodao da je pismo predao policiji.

Ističe da se nije prepao. “Prevelik sam ja za gepeka”, kazao je Zukić.

On je predložio inicijativu da se jednako oporezuju svi dobici u kladionicima.

Zukić i njegov stranački kolega Omer Škalja pripremili su izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću i Zakona o porezu na dohodak s ciljem da “entitetski budžet ne zaobilaze ogromni novci”.

On je ukazao da se najveće količine novca od igara na sreću u Federaciji BiH gube na dobicima do 100 KM, koji nisu oporezovani.

Svakodnevna praksa u kladionicama je da se uplaćuje više listića kako ne bi dobitak bio veći od 100 KM, a sve s ciljem da se izbjegne plaćanje poreza.

Time se federalna kasa svakim danom oštećuje za stotine hiljada KM. U prva tri mjeseca budžet FBiH je zbog toga ostao bez najmanje 26 miliona KM.

atv

NSRS: Ne ističemo zastave u Pres-holu

Previous article

Nova pravila na plažama u Makarskoj

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti