BalkanNovosti

Završen skup radikala, Šešelj otišao iz Jarka

0

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj i funkcioneri te stranke napustili su selo Jarak, nakon što nisu uspjeli da dođu do obliženjeg mjesta Hrtkovci u kojem su namjeravali da održe miting, uprkos zabrani države.

Prije nego što je krenuo nazad za Beograd, Šešelj je istakao da je zakazao miting u Hrtkovcima koristeći svoja ustavna i zakonska prava, ali da ga je policija bez ikakvog razloga zabranila.

“Nikakave opasnosti nije bilo, kao i na svakom našem mitingu. Čak i famozni miting iz 1995. o kom stalno govore prošao je potpuno mirno, ali krenula je kampanja laži, da su bačane bombe, da su ljudi prebijani i ubijani, a istina je da nijedan Hrvat nije proteran iz Srbije za vreme rata, nego su mirno menjali kuće sa Srbima iz Hrvatske, za šta smo se i mi zalagali”, rekao je Šešelj novinarima u Jarku.

Šešelj je u Jarak stigao oko 10.00 časova u pratnji pet automobila i naveo da ih na putu do Jarka niko nije zaustavljao.

Kada je lider radikala napustio Jarak, član Predsjedništva LDP-a Đorđe Žujović, koji je putem megafona izgovorio da je “Šešelj ratni zločinac”, dobio je nekoliko udaraca u glavu od pristalica radikala, prenose beogradski mediji.

Članovi LDP-a su pored raskrsnice gdje je održan miting radikala razvili i transparent sa natpisom “Šešelj je ratni zločinac”.

Policija je razdvojila napadače i formirala kordon kako bi se spriječili eventualni novi incidenti, jer je u selo Hrtkovce najavljen dolazak simpatizera i funkcioneri više političkih stranaka, iako je MUP zabranio okupljanje zbog mogućeg ugrožavanja bezbjednosti građana.

Funkcioner LDP-a Žujović je, zajedno sa svojim pratiocima, izveden iz sela.

Dolazak su prethodno najavili i predstavnici Demokratske stranke predvođene Balšom Božovićem, kao i lider LSV Nenad Čanak, kako bi, kako su rekli, zaštitili građane.

(Srna)

Petrovo: Poplavljeno 20 kuća, više od 100 zaplavljeno VIDEO

Previous article

Incident u Jarku: Radikali napali LDP, intervenisala i policija

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan