BalkanNovosti

“Zavetnici”: Željeli smo da u Banjaluci, podsjećamo na istinu, a ne da vrijeđamo žrtve!

0

Za “Zavetnike” su nacionalni i državotvorni interesi Republike Srpske na prvom mjestu, zbog čega poštuju odluku MUP-a Srpske o zabrani skupa podrške u Banjaluci generalu Ratku Mladiću “Istina o Srebrenici”, ali će nastaviti da svjedoče istinu, rekla je danas u Beogradu član Predsjedništva Srpskog sabora “Zavetnici” Milica Đurđević.

Đurđevićeva je zahvalila rukovodstvu Srpske što ni u jednom momentu nije dovelo u pitanje legitimnost skupa, iako je zvanična Banjaluka zbog skupa bila izložena pritiscima i Sarajeva i Zapada i lažne opozicije.

Prama njenim riječima, očigledno je da je prema kriterijuma Zapada, Sarajeva i opozicije u Republici Srpskoj, koja je na vlasti na nivou BiH, legitimno slaviti zločinca Nasera Orića, a nije legitimno slaviti sjećanje na generala Ratka Mladića, koji je oslobodio srpski narod, ali i zaštitio muslimanske civile.

“Vidjeli smo ko je stvarni poštovalac generala Mladića, koji je simbol borbe srpskog naroda za odbranu srpske državnosti zapadno od Drine. Sudeći njemu sudi se kolektivnom biću srpskog naroda, i mi mu pružamo i pružaćemo podršku”, poručila je Đurđevićeva.

Ona je naglasila da će “Zavetnici” nastaviti da obilježavaju 11. jul 1995. godine kao dan kada je oslobođena Srebrenica iz koje su eskadroni smrti ratnog komandanta muslimanskih snaga Nasera Orića kretali u srpska sela i ubili više od 3.000 podrinjskih Srba.

“Željeli smo da u Banjaluci, a danas ovde podsjećamo na istinu, a ne da vrijeđamo žrtve. Samo punom istinom možemo doći do mira i stabilnosti na ovim prostorima, a istina je da su Bošnjaci htjeli da iskorjene svaki srpski trag. Nastavićemo da svjedočimo istinu, da se ne zaborave Kosana Zekić, Radojko Milošević, maleni Slobodan Stojanović i ostale srpske žrtve i da istovremeno ukazujemo na manipulaciju bošnjačkim žrtvama i masakriranje istine”, poručila je Đurđevićeva na konferenciji za novinare u Beogradu povodom otkazivanja skupa podrške generalu Mladiću u Banjaluci.

Predsjednik Odbora “Zavetnika” za Srpsku Nikola Vujičić rekao je da je Srebrenica od dešavanja u julu 1995. godine do danas bila i ostala politički projekat Zapada i Sarajeva i da Srbi treba da budu svjesni toga i da nastave borbu za istinu o tim događajima, ali i o ulozi generala Mladića u njima.

“On je bio klin odbrane Srpske … Ako i ne kažemo da je general Mladić stvorio Republiku Srpsku, on je isklesao onaj kamen koji je postojao i postavio temelj. On je vratio Srbima vojničku tradiciju i treba zlatnim slovima biti upisan u istoriju uz najveće srpske vojskovođe”, naglasio je Vujičić.

On je rekao da Srpski sabor “Zavetnici” poštuje odluku MUP-a Republike Srpske da zabrani skup podrške u Banjaluci generalu Mladiću, ali će nastaviti da se činjenicama i istinom bori za istinu o Srebrenici i odbranu lika i djela generala Mladića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske otkazalo je skup podrške generalu Ratku Mladiću u Banjaluci zbog bezbjednosnih razloga i potrebe da velik broj policajaca, koji bi eventualno bili angažovani na obezbjeđenju tog skupa, bude na memorijalnom skupu u Potočarima.

(Srna)

Vimbldon: Odložen Novakov meč, organizatori brinuli za bezbjednost?

Previous article

Tačka ključanja u Banjaluci, osvježenje za vikend

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan