Zapamtite ovaj broj ako želite da smršate

Imate onih čuvenih pet kilograma viška koje nikako ne uspijevate da skinite? Imamo rješenje za vas!

SAT

Nova studija koja je objavljena u naučnom časopisu „Cell Metabolism” otkriva jednostavan, revolucionarni način na koji ćete se lako osloboditi tog viška, a da način ishrane uopšte ne promijenite.

Možete da jedete bukvalno sve kao i do sada. A šta treba da radite? Jednostavno, ograničite sve što jedete na vremenski interval od 10 do 12 sati. Drugim riječima, ako doručkujete oko osam ujutru, neka vam posljednji obrok bude između 18 i 20 časova. Na ovaj način, tvrde autori studije, sigurno ćete smršati.

Tokom istraživanja koje je trajalo 16 nedjelja ljekari su prvo pratili svakodnevne navike u ishrani ljudi koji su u njemu učestvovali. Ispostavilo se da su skoro svi, odnosno velika većina ispitanika, konzumirali hranu u intervalu od 15 sati i više. To znači da su zapravo jeli sve vrijeme koje su provodili budni. Međutim, kada su počeli da jedu u vremenskom periodu od 10 do 12 sati za 16 nedjelja smršali su oko pet kilograma.

ŠTA JE BOLJE ZA MRŠAVLJENJE: DIJETA ILI VEŽBE?

Znamo, rješenje nije instant. Trajno je, a što je najvažnije, da skinete višak koji vas muči nikakva dijeta vam nije potrebna! Pored toga, ako uhvatite ovaj ritam, imaćete više energije, bolje ćete spavati i smanjićete rizik od dijabetesa, navodi Sači Panda, profesor i koautor studije.

blic

Ad

You might also like

Komentariši