Zaboravite na benzin i dizel: Uskoro ćete voziti automobil na SLANU VODU (VIDEO)

Auto koji je napravila nemačka kompanija Quant može da dostigne brzinu od 100 km/h za 2,8 sekundi, a najveća brzina kojom može da se kreće je 350 km/h

Evropskim putevima će konačno početi da idu vozila koja ne koriste benzin ili naftu, već slanu vodu. Ovog izumitelja morala je da čuva tajna služba Nemačke, da ne bi “misteriozno nestao” kao i svi pre njega.

Nedavno je najavljeno da je Quant e-Sportlimousine, auto koji ide na slanu vodu, odobren za upotrebu na evropskim putevima. On radi pomoću sistema protočnih baterija koji je osmislio NanoFlowcell i koji može da dostigne neverovatnih 920 konjskih snaga (680 kilovata).

Auto koji je napravila nemačka kompanija Quant može da dostigne brzinu od 100 km/h za 2,8 sekundi, a najveća brzina kojom može da se kreće je 350 km/h.

– Auto pokreće sistem protočne baterije, koji predstavlja deo NanoFlowcell tehnologije. Sistem radi na sličan način kao hidrogenska baterija, osim što se za čuvanje struje koristi slana voda. Dve tečnosti sa metalnim solima koje se ponašaju kao elektroliti, kombinuju se tako da nastane elektrohemijska reakcija. Nakon toga, električni motori koriste ovu reakciju da bi stvarali struju, koja se zatim skladišti i raspodeljuje pomoću kondenzatora. Efikasnost ovog sistema dostiže skoro 80 odsto, pošto automobil jedva da poseduje pokretne delove, a proizvedeni gubici toplote su beznačajni u odnosu na automobile koje pokreću litijum-jonske baterije – kažu u ovoj kompaniji.

Iako tehnologija protočne baterije postoji već decenijama, izvesni proizvođači automobila tek nedavno su dobili dozvolu da počnu sa pravljenjem automobila koji koriste tu tehnologiju jer još od početka 20. veka, naftni karteli, koje kontrolišu Revizori, maltretiraju i ućutkuju pronalazače alternativne energije koji predstavljaju pretnju po naftne kartele.

(Telegraf.rs / Webtribune.rs)

Ad

You might also like

Komentariši