Za ovih 8 moćnih Viber opcija morate da znate i odmah počnete da ih koristite (FOTO)

U nastavku saznajte osam opcija Vibera koje će korišćenje popularne aplikacije učiniti još lakšim i zanimljivijim

Viber
Foto: Telegraf

Viber je najpopularnija aplikacija za dopisivanje u regionu, a uprkos tome što je koristi više od 850 miliona ljudi na svetu, mnogi korisnici ne znaju za neke njene skrivene opcije. U nastavku saznajte osam opcija Vibera koje će korišćenje popularne aplikacije učiniti još lakšim i zanimljivijim.

1. BRISANJE POSLATE PORUKE

Foto: Flickr/ Javier Domínguez Ferreiro

Foto: Flickr/ Javier Domínguez Ferreiro

Ukoliko ste određenu poruku poslali pogrešnoj osobi ili se predomislili u vezi onoga što piše u poruci, dovoljno je zadržati prst duže na istu kako bi se pojavile opcije “Delete for myself” (obrisati za sebe) i “Delete for everyone” (obrisati za sve). Klikom na drugu opciju obrisaće se već poslata poruka.

2. SAKRIVANJE KONVERZACIJA

Foto: Promo

Foto: Promo

Svaku konverzaciju na Viberu je moguće sakriti. Ukoliko korisite iPhone uređaje, na željenoj konverzaciji skrolujte prstom u levu stranu kako bi se pojavile dodatne opcije, među kojima je i “Hide” (sakrij chat). Na Androidu, dovoljno je zadržati duže prst na konverzaciji koju želite da sakrijete kako bi se pojavile iste opcije.

Takođe, na sakrivene konverzacije se postavlja PIN kod kako bi one bile dodatno zaštićene i kako biste jedino vi mogli da ih pročitate.

3. INSTANT VIDEO-PORUKE

Foto: Promo

Foto: Promo

Uz kratak dodir i pritisak na dugme u desnom, korisnici će biti u mogućnosti da snime video-poruku za svoje prijatelje. Ova nova funkcija je ugrađena u okvir ćaskanja, i pristupa joj se kratkim prevlačenjem prsta preko dugmeta za glasovnu poruku. Na taj način, korisnici će moći da se lako prebace između glasovnih i video poruka, što će im omogućiti da razgovaraju sa svojim prijateljima na način kojiim u tom trenutku najviše odgovara.

Instant video poruke na Viberu predstavljene su kao cirkularni video i ograničene su na 30 sekundi trajanja.

4. OMILJENE KONVERZACIJE POSTAVITE NA VRH EKRANA

Prinstkrin: Telegraf

Prinstkrin: Telegraf

Sve što je potrebno da uradite jeste da prst zadužite drže na željenoj konverzaciji u početnom meniju, nakon čega će vam se pojaviti meni sa opcijama “Obriši ćaskanje”, “Zakači na vrh”, “Sakrij ćaskanje”.

Izaberite opciju “Zakači na vrh”, nakon čega će se odabrana konverzacija odmah prebaciti na prvo mesto.

Ova opcija za sada postoji samo na Android verziji Vibera.

5. SAKRIJTE KADA STE POSLEDNJI PUT BILI NA MREŽI

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Uđite u “Podešavanja” > “Privatnost” i tu isključite opciju “Na mreži”. Kada sledeći put uđete na Viber, to niko neće videti.

6. SAKRIJTE “SEEN”

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Idite u “Podešavanja” > “Obaveštenja” i isključite opciju “Prikaži pregled poruke”. Na ovaj način se vašim konaktima više neće prikazivati “seen” kada pročitate poruku koju su vam poslali.

7. ŠTEDITE MEMORIJU TELEFONA

Foto: Flickr/Sam Azgor

Foto: Flickr/Sam Azgor

Glasovne poruke koje dobijate na Viberu se automatski čuvaju na telefonu, što zauzima memoriju. Ukoliko ne želite da čuvate nešto što više nikada nećete poslušati, idite u “Podešavanja” > “Mediji” i kliknite na “Obriši glasovne poruke”.

8. SAKRIJTE PROFILNU FOTOGRAFIJU OD NEPOZNATIH KORISNIKA

Ako ne želite da vašu sliku vide svi korisnici Vibera, uđite u “Podešavanja” > “Privatnost” i uklonite “Prikaži svoju sliku”.

(Telegraf.rs)