NovostiRS/BiH

Za 11 mjeseci 22 ubistva u RS-u: Likvidacije Đokića i Lazarevića su povezane

0

Nerasvijetljeno ubistvo Čede Đokića, koji je u augustu ove godine ubijen iz snajpera na balkonu stana u Zvorniku, može se dovesti u vezu sa ubistvom Miroslava Lazarevića u oktobru ove godine u Istočnom Sajarevu, kao i obračunima kriminalnih grupa na relaciji BiH – Srbija – Crna Gora.

Kazao je to danas Darko Ćulum, direktor policije RS-a.

– Istraga je još u toku, ali je sigurno da se to na neki način može dovesti u vezu – kazao je Ćulum.

Iznoseći podatke o radu MUP-a RS-a, odnosno policije ovog entiteta za 11 mjeseci ove godine, kazao je kako su evidentirana 22 ubistva.

– Ostalo je nerasvijetljeno ubistvo na području Zvornika i ono je sigurno obračun organizovanih kriminalnih grupa iz ovog regiona – kazao je Ćulum.

Ćulum je, komentarišući rezultate rada policije RS-a u prvih 11 mjeseci ove godine kazao kako je bezbjednost zadovoljavajuća i to u svim segmentima. Podsjetio je na neka rasvijetljena ubistva, kao što su ubistvo Petra Bajčetića (37), vlasnika kafića NN iz Bileće, zatim Rade Dojčinović koja je ubijena u septembru prošle godine u mjestu Jošikova Voda kod Banje Luke, kao i rasvjetljavanje razbojništva na autoputu Banja Luka – Bos. Gradiška kada su specijalci MUP-a RS ukrali oko 617.000 KM, a za šta im se trenutno sudi, kao i razbojništva nad bračnim parom Travica, vlasnicima mesne industrije „Dim-dim“, kojima je ukradeno oko 250.000 eura.

Direktor policije je iznio i neke podatke kada je u pitanju akcija „Dizel“ na području Gacka, a koja je organizovana zbog sumnje u krađu nafte u Rudniku i Termolektrani ( RiTE) Gacko.

– Akciju je radila Uprava za teški i organizovani kiriminalitet zajedno sa centrima javne bezbjednosti u Trebinju i Istočnom Sarajevu. Jučer su lišene slobode 32 osobe, a devet ih je zadržano. Bit će sprovedeni Republičkom tužilaštvu. Danas nastavljamo aktivnosti. Na saslušanje će biti srovedeno 30 osoba, a vjerovatno neće biti hapšeni, nego će se samo sprovoditi na razgovor. Radi se o organizovanom kriminalitetu u vezi sa teškom krađom. Krali su gorivo iz mašina u RiTe Gacko – kazao je Ćulum.

On je istakao i da je tokom jučerašnjih pretresa oduzeto oko 1.500 litara goriva, ali da se utvrđuje ukupna šteta.

Izvor: Faktor

PRNJAVOR: Rukovodstvo opštine uručilo paketiće najmlađim učenicima

Previous article

Savjeti za savršen poljubac

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti