WhatsApp uvodi nova pravila, ali samo za Evropljane

od prnjavorski 0

Najpopularnija aplikacija za četovanje uskoro će biti zabranjena za korišćenje deci mlađoj od 16 godina u Evropi.

Aplikacija je podigla starosnu granicu korisnika sa 13 na 16 godina kako bi se usaglasila sa novim pravilima o sigurnosti podataka korisnika.

Korisnici će morate da potvrde da imaju minimum 16 godina i pristaće na nova pravila korišćenja i bezbednosti u narednih nekoliko nedelja. Iako nije jasno na koji način će WhatsApp proveriti koliko tačno godina ima korisnik, skupljaće veoma mali broj ličnih podataka.

Fejsbuk koji je vlasnik WhatsApp-a, s druge strane ima potpuno drugačiju politiku, pa je tako korisnicima između 13 i 15 godina dozvoljeno da otvore profil na ovoj mreži tako što će njihovi roditelji sa svojih profila potvrditi koliko imaju godina. U suprotnom imaju limitiranu verziju društvene mreže.

WhatsApp koristi milijardu i po korisnika širom sveta, a prema novim pravilima koja su izrađena u skladu sa zakonima Evropske Unije najpopularnija aplikacija za čet skupljate mnogo manje podataka nego pre.

b92

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>