Vukao policajca po putu ukradenim skuterom

od redakcija 0

Zagrebačka policija uhvatila je 19-godišnjaka koji je prije desetak dana skuterom srušio i povrijedio policajca dok ga je pokušavao zaustaviti na “Glavnom kolodvoru” u ovom gradu.

Policajac je 20. februara oko 16 sati na Starčevićevu trgu pokušao da zaustavi dvojicu mladića koji su se skuterom “gilera raner” kretali zabranjenim smjerom uz zgradu Glavnog kolodvora, a kad im je naredio da stanu, vozač je smanjio brzinu kretanja i gotovo zaustavio vozilo da bi zatim naglo ubrzao.

Policajac je uspio da uhvati obojicu mladića za odjeću, ali je osumnjičeni nastavio da vozi, i vukao je policajca preko puta.

Motociklista je potom izgubio kontrolu nad vozilom te naletio na rubni dio trotoara i stub javne rasvjete nakon čega su obojica mladića i policajac izgubili ravnotežu i pali na tlo.

Policajac je pritom teško povrijedio koljeno i ostao je da leži na tlu, dok su mladići pobjegli s mjesta događaja, ostavivši na skuter na putu za koji je utvrđeno da je ukraden sredinom februra u Ulici grada Čikaga.

Vozač skutera je predat u pritvor te je krivično prijavljen zbog napada na službenu osobu, dok za njegovog suvozača nisu utvrđeni elementi krivičnog djela.

(Jutarnji.hr)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>