Vukao policajca po putu ukradenim skuterom

Zagrebačka policija uhvatila je 19-godišnjaka koji je prije desetak dana skuterom srušio i povrijedio policajca dok ga je pokušavao zaustaviti na “Glavnom kolodvoru” u ovom gradu.

Policajac je 20. februara oko 16 sati na Starčevićevu trgu pokušao da zaustavi dvojicu mladića koji su se skuterom “gilera raner” kretali zabranjenim smjerom uz zgradu Glavnog kolodvora, a kad im je naredio da stanu, vozač je smanjio brzinu kretanja i gotovo zaustavio vozilo da bi zatim naglo ubrzao.

Policajac je uspio da uhvati obojicu mladića za odjeću, ali je osumnjičeni nastavio da vozi, i vukao je policajca preko puta.

Motociklista je potom izgubio kontrolu nad vozilom te naletio na rubni dio trotoara i stub javne rasvjete nakon čega su obojica mladića i policajac izgubili ravnotežu i pali na tlo.

Policajac je pritom teško povrijedio koljeno i ostao je da leži na tlu, dok su mladići pobjegli s mjesta događaja, ostavivši na skuter na putu za koji je utvrđeno da je ukraden sredinom februra u Ulici grada Čikaga.

Vozač skutera je predat u pritvor te je krivično prijavljen zbog napada na službenu osobu, dok za njegovog suvozača nisu utvrđeni elementi krivičnog djela.

(Jutarnji.hr)