BalkanNovosti

Vučićev sin dobio staro srpsko ime, čestitke od Angele Merkel

0

Sin Aleksandra i Tamare Vučić dobio je staro srpsko ime – Vukan, potvrđeno je “Novostima”.

Treće dijete predsjednika Srbije je rođeno u petak uveče 9.juna, 15 dana pre termina, dok je predsjednik boravio u Kazahstanu. Dječak je težak 3,250 grama i dobio je na rođenju najviše ocjene.

Predsjednik se odlučio da sinu da staro srpsko ime Vukan. To ime je danas dosta rijetko, a nosio ga je najstariji sin Stefana Nemanje, rodonačelnika vladarske loze Nemanjića.

Odmah nakon saznanja da je predsjednik Srbije dobio prinovu, počele su da stižu čestitke iz zemlje i svijeta. Među prvima je Vučiću čestitala njemačka kancelarka Angela Merkel. Čestitke je uputio i šeik Muhamed bin Zajed, kao i evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han.

Rođenje sina predsjedniku Vučiću, čestitali su odmah ministri iz Vlade Srbije i stranačke kolege.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros iz Kazahstana u Beograd, skrativši tamošnju posjetu, kako bi vidio svog sina koji se rodio sinoć.

Po slijetanju aviona na aerodrom “Nikola Tesla” predsjednik Srbije, vidno radostan i nestrpljiv, uputio se odmah da obiđe suprugu i sina.

“Večeras ću prvi put morati da prekinem državničke obaveze, i to sa osmijehom na licu, jer smo Tamara i ja, prije nekoliko minuta, dobili sina”, napisao je Vučić sinoć na svom tviter profilu.

Na vijest iz Beograda Vučić je odlučio da skrati posjetu Kazahstanu, gdje je prisustvovao otvaranju “Astana Ekspo 2017”, i vrati se u Beograd kako bi vidio sina.

Vučić je danas u Astani trebalo da prisustvuje otvaranju nacionalnog paviljona Srbije na „Astana Ekspo 2017“, a potom i održi predavanje na jednom univerzitetu.

(Večernje novosti)

Pucnjava i navijačka tuča na Novom Beogradu: Policija s kalašnjikovima blokirala kraj, ima ranjenih

Previous article

PRNJAVOR: U Šereg Ilovi izgorio traktor

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan