BalkanNovosti

Vučić: Želimo najbolje odnose sa Bošnjacima

0
БЕОГРАД, 11. ЈУНА /СРНА/ - Премијер Србије Александар Вучић.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije dobio nikakav nacrt teksta britanske rezolucije o Srebrenici i da zato ne može da ga komentariše.

БЕОГРАД, 11. ЈУНА /СРНА/ - Премијер Србије Александар Вучић.

БЕОГРАД, 11. ЈУНА /СРНА/ – Премијер Србије Александар Вучић.

Komentarišući informacije da bi Rusija uložila veto na britansku rezoluciju o Srebrenici, ako bi to Srbija zatražila, Vučić je rekao da ne može da ima svoj stav o nečemu što nije vidio.

On je rekao da bi volio da su neki konsultovali i Srbiju, takođe, ali da ga do sada niko ništa o tome nije pitao.

“Ne mogu da se o tom pitanju izjašnjavam, ali taj krug koji se pravi je veoma, veoma težak, nažalost, pomalo opasan”, rekao je Vučić, navodeći da se stvari na zapadnom Balkanu veoma komplikuju.

Vučić je ponovio da mu je potrebno još malo vremena u vezi sa Srebrenicom i ratnim komandantom  Armije BiH u Srebrenici Naserom Orićem, kao i za odnose Srbije sa Bošnjacima, sa kojima želi da ima najbolje moguće odnose.

“Mnogo energije, truda volje i vremena investiraćemo u dobre odnose sa Bošnjacima i od te politike ne smemo odustati”, rekao je Vučić.

On je naveo da će, što god da bude uradio, on biti kriv “otišao ili ne otišao u Srebrenicu”.

Komentarišući hapšenje Muhameda Keljmendija na Kosovu, saradnika Ramuša Haradinaja, Vučić je rekao da tamo postoje velika politička previranja – šta hoće domaći, šta strani faktor – kao i u Makedoniji, Albaniji i drugdje.

“Za BiH ste videli šta se dešava, očigledno su sve veća trvenja i nažalost sve veći antagonizmi u BiH”, rekao je Vučić, navodeći da Hrvatska u avgustu želi da slavi, kad Srbija bude žalila i plakala.

On je rekao da Srbija sve to mora da prevaziđe, navodeći da će i ona imati svoj najveći praznik Vidovdan.

“Nekako nam se sve poklopilo, da budu pred nama i najteže godišnjice i najteže političke odluke”, rekao je Vučić.

Poziv građanima na jedinstvo jer predstoje teški dani

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pred Srbijom u narednih mjesec dana veoma težak period, da će to biti dani puni velikih i značajnih političkih izazova i teških odluka o raznim pitanjima, zbog čega je pozvao građane na puno jedinstvo i očuvanje stabilnosti u zemlji.

“Pred Srbijom su dani velikih, značajnih i najtežih političkih izazova i teških odluka o različitim pitanjima i ja pozivam građane i sve naše ljude na potpuno jedinstvo”, rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije, ocjenjujući da će narednih mjesec dana biti najteži za Srbiju od kada je on premijer.

On je istakao da Srbija mora u narednom periodu da očuva ovo što je uspjela u prethodnih godinu – punu političku stabilnost – da bi imala sigurniju i bolju budućnost i napredovala u ekonomiji.

Vučić je napomenuo da, između ostalog, predstoje teški razgovori u Briselu, posjeta Beogradu njemačkog kancelara Angele Merkel, kao i “Srebrenica i mnogo teških odluka”, ali će te odluke biti donošene u najboljem interesu Srbije i njenih građana.

Dodajući da nisu uspjeli razgovori u Makedoniji i da je evropski predstavnik Johanes Han odgodio posjetu BiH, Vučić je naveo da se stvari u regionu komplikuju i da Srbija mora da odbrani punu političku stabilnost.

“Molim građane Srbije da očuvamo svoju stabilnost jer time postajemo snažniji od svih drugih. Nećemo da odgovaramo ni na potencijalne provokacije iz regiona. Naše je da svoju snagu, kako je radio nekada veliki Miloš, pokazujemo mudrošću, strpljenjem, trpeljivošću, a ne na neki drugi način”, rekao je Vučić.

On je istakao da Srbiji nije potreban ni ukrajinski, niti makedonski scenario, nego mir i stabilnost da bi se osigurao ekonomski napredak Srbije.

Vučić je rekao da su za Srbiju izuzetno teški briselski razgovori sa Prištinom, napominjući da je Srbija uložila milione evra u energetski sistem na Kosovu.

On je izrazio uvjerenje da Srbija odgovornim ponašanjem može prevazići ovaj težak period.

Uspješno testirano Wi-Fi punjenje uređaja

Previous article

PRNJAVOR ZA PRIMJER – Prednjači u akciji “Dobro djelo”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan