BalkanNovosti

Vučić pozvao preko 5.000 zvanica na inauguraciju

0

Na svečanosti povodom stupanja na dužnost novog predsjednika države Aleksandra Vučića, u Palati “Srbija”, 23. juna, očekuje se više od 5.000 zvanica. Toliko je, kako saznaju “Novosti”, gostiju pozvano, a među njima će biti 20 šefova država i vlada.

Na ceremoniju dolaze svi lideri regiona i brojni inostrani ministri. Da će 23. juna biti u Beogradu, potvrdili su predsjednici Slovenije, Crne Gore i Hrvatske – Borut Pahor, Filip Vujanović i Kolinda Grabar Kitarović, iz Sarajeva stižu svi članovi trojnog Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić, a trebalo bi da dođu i mađarski predsjednik Vlade Viktor Orban, kao i makedonski predsjednik Đorđe Ivanov. Predsjednik Vučić očekuje dolazak i najviših predstavnika Rumunije, Grčke, Austrije.

Evropsku uniju trebalo bi da predstavlja komesar za proširenje Johanes Han.

Rusija i Kina poslaće specijalne izaslanike, pa tako iz Moskve stiže Valentina Matvijenko, predsjednica Gornjeg doma parlamenta i jedna od najbližih saradnica predsjednika Vladimira Putina koja se smatra trećom najuticajnijom političkom figurom u Rusiji. Što se tiče Pekinga, najavljen je dolazak visokih zvaničnika vladine delegacije.

Na ovom impozantnom skupu, na meniju neće biti stranih specijaliteta, već će se predstaviti srpska kuhinja, isključivo od domaćih proizvoda.

(Novosti)

Zbog “vrijeđanja islama” na Fejsbuku smrtna kazna

Previous article

Laktaši: Kik-bokseri na polju našli zanimljivog protivnika VIDEO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan