Vučić: Odgovorni za sukob kod Hrtkovaca biće privedeni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na televiziji Pink da će odgovorni za incident u selu Jarak nadomak Hrtkovaca, kada je napadnut funkcioner LDP-a, biti privedeni pravdi, kao i da će za nekoliko sati Hrtkovci biti potpuno odblokirani.

“Država je rekla da neće biti skupova u Hrtkovcima, i nema ih. Dogodio se jedan manji incident, i lice odgovorno za taj incident će biti privedeno pravdi. Sve ostalo protiče mirno”, rekao je Vučić.

Podsjetimo, nekoliko mladih ljudi pored raskrsnice gdje je održan miting radikala razvili su transparent “Šešelj je ratni zločinac”, a predvodio ih je član predsedništva LDP Đorđe Žujović. Kada su to vidjeli pripadnici SRS, napali su ih i došlo je do manjeg fizičkog obračuna, u kom je Žujović dobio više udaraca u glavu.

Vučić gostuje na televiziji Pink uoči sastanaka sa Redžepom Tajipom Erdoanom i Vladimirom Putinom.

Vučić će otputovati danas u dvodnevnu posjetu Turskoj gdje će se sastati sa šefom turske države Redžepom Tajipom Erdoanom. Ubrzo nakon toga slijedi i susret sa predjsednikom Rusije Vladimirom Putinom i prisustvo na Paradi pobjede 9. maja u Moskvi.

tanjug