BalkanNovosti

Vučić o presudi Mladiću: Nije dan ni za radost ni za tugu

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je pozvao, poslije presude Ratku Mladiću, da svi građani Srbije “od danas počnu da gledaju u budućnost”

“Da ne spuštamo glavu ni pred kim, ali da idemo u budućnost, da razmišljamo gde i kako ćemo živeti mi i naša deca, kako ćemo čuvati mir i stabilnost u regionu. Kako ćemo da renoviramo fabrike i da stvaramo nove. Da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od znoja stvaramo bolju zajedničku budućnost”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, on nije direktno pratio izricanje presude Ratku Mladiću, ali je pretpostavio kakva će biti.

“Srbija je uvek poštovala žrtve drugih naroda, nisam siguran da su drugi pokazivali tu vrstu pijeteta prema našim. I to je naš posao, ne da imamo pravo da zaboravljamo, već da imamo obavezu da gradimo drugačiju budućnost”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da je poruka za ceo region da “nije dan ni za radost ni za tugu, već da se zamislimo šta želimo u budućnosti”.

“Svima da poručim da nije vreme da se Srbima staje na otvorenu ranu, a plašim se i da kada bi Srbi počeli da mrze sve oko sebe, da bismo se vratili u prošlost”, rekao je on.

Osvrnuo se i na međunarodnu zajednicu.

“A poruka o lekcijama drugih iz celog sveta, koji su jedva dočekali da lupe Srbiju po glavi – zaustavite se sa licemerjem. Ako vi ne umete da mislite na budućnost, pustite nas da o tome razmišljamo”, rekao je Vučić.

(B92)

Šešelj: Politička presuda Mladiću, usmjerena protiv srpskog naroda

Previous article

Svjetski mediji bruje o presudi Mladiću

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan