BalkanNovosti

Vučić: Nemam strah od Sarajeva, čuvaće me stotine policajaca

0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da putuje u Sarajevo bez straha i da ne želi da vjeruje u priče o planiranom napadu koje prenose pojedini mediji. Očekuje dobre razgovore sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu.

U izjavi novinarima, Aleksandar Vučić je rekao da ne želi da vjeruje da je tako nešto moguće, i da putuje opterećen drugom vrstom problema, koje treba da rješava u ime Srbije, a ne opterećen sobom.

Naime, podaci službi bezbjednosti dvije zemalje pokazuju da više udruženja ratnih veterana u Bosni i Hercegovini planira da tokom sutrašnje posjete premijera Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu izazove nerede.

On je rekao i da iz Berlina putuje pravo u Sarajevo.

“Znam da će me čuvati stotine ljudi iz njihove policije. Nemam nikakav strah ni bojazan. Da me puste da šetam slobodno kroz narod, siguran sam da mi niko iz običnog naroda ne bi ništa dobacio”, naglasio je Vučić.

Ponovio je da se osjeća apsolutno bezbjedno i da ga ne zanimaju priče o napadu.

“Interesuje me samo šta možemo da uradimo za našu zemlju. Ne podnosim političare koji misle samo na sebe, a ne na zemlju”, rekao je Vučić.

Vučić će u četvrtak u Sarajevu učestvovati na sastanku premijera zemalja zapadnog Balkana, kojem će prisustvovati i evropski komesar Johanes Han.

(Mondo)

Lovci pobili pse lutalice FOTO

Previous article

Kineska devetka za spektakl u krevetu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan