BalkanNovosti

Vučić: Naravno da je važno šta Turska misli, a pretnje…

0

Ankara — Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je Turska najveća sila i najveća zemlja na Balkanu, što ne ostavlja dilemu po pitanju uticaja i težine stavova te zemlje

“Da li je važno šta Turska misli? Naravno da je važno”, rekao je Vučić, a te reči su propraćene aplauzom turskih ministara koji su prisustvoivali zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Srbija kao relativno mala zemlja odlično razume šta je to što i Turska, i Rusija, i SAD i EU i Kina misle, objasnio je Vučić, ali je podvukao da je Turska upravo u regionu:

“Turska je tu, tu je na Balkanu i to je za našu zemlju veoma važno”, istakao je.

Pitajući se kako je moguće da neko ne vidi kakav uticaj Turska ima na druge zemlje, Vučić je podsetio da je kod nas sve prisutnija u ekonomskom smislu, te ukazao i na širi kontekst njenog uticaja kod nas i u regionu:

“Za nas je veoma važno da imamo dobre, partnerske odnose sa Turskom i da se sačuva mir i stabilnost”, zaključio je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da poslednje pretnje koje su mu upućene preko jednog sajta nisu ništa novo, jer se sa tim suočava svaki dan.

Smešno mu je, navodi, jer da su takve pretnje upućene nekom drugom “skočila” bi sva udruženja i političke stranke.

“Sa tim se suočavam svaki dan, za jedne sam izdajnik, za druge sam zločinac. Samo mislim da sam normalan i da vodim normalnu, ozbiljnu i odgovornu politiku, ali to nije ništa novo”, rekao je Vučić povodom teksta “Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka” koji je objavljen na portalu “KM Novine”.

Dodaje da se radi o sajtu iz centralne Srbije, i IP adresi verovatno iz okoline Čačka.

“Ne vidim da je to nešto naročito novo, sad bi trebalo da plačem kao neki što plaču kad im neko kaže da su loše kašljali”, rekao je Vučić novinarima upitan o pretnjama koje su mu upućene.

Vidi, kaže, da su se neki tobož zabrinuli što je nedavno bio bez obezbeđenja, pa im sad krivo što obezbeđenje nije bilo sa njim.

“Ja sam potpisao, ne može niko da me natera da vodim obezbeđenje ako to ja neću. Želeo sam da budem sa sinom i ćerkom i sa njima sam proveo dva dana i to je to, to je moja želja, preuzeo sam rizik na sebe i nemoj da kukaju tobož za mnom, pošto znam da mi ništa dobro nikada nisu želeli”, kaže Vučić.

Poručuje im da oni rade svoj posao, a da je njegov posao da radi dobre stvari za Srbiju i za njene građane.

“I to ću nastaviti da činim”, dodao je predsednik Srbije.

“I Haradinaj stručnjak, ali pobede nema iz bahatosti”

 

Vučić je poručio u Ankari, komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da Srbija ne razume “ko je pobedio, a ko izgubio”, te da se iz takve bahatosti i osionosti nikada nije rodio pobednički rezultat.

Vučić je novinarima nakon sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, primetio da je Haradinaj i ranije “držao pridike o tome koliko koga ima”

“Očigledno je stručnjak za pravo, državu, ustavno-ravni poredak. Ccestitam mu na tome. Za nas je važnije da je potpuno jasno da njima ne pada napamet bilo kakve kompromise da prave. Oni misle da je to što su Amerikanci i neki drugi bombardovali Srbiju – njihova velika pobeda i da iz toga treba da izvuku sve što im nije pripadalo. Ja sam uvek govorio da je važno, da se nadam i da se borim da do rešenja dođe, da je to neophodno za budućnost” podvukao je on.

Vučić je kazao da nije dobro ako neko misli da je rešenje u tome da on dobije sve, a da pri tom one sa kojima pregovara ponižava na svaki mogući način.

“Kada Haradinaj priča o Medveđi on zaboravlja da tamo ima manje od 10 odsto Albanaca. Ako na takav način računate ne znam šta bih više rekao”, rekao je Vučić.

Primetio je, kaže, da Albancima mogu da kažu “dosta” oni koji to u suštini neće, a koji su učestvovali u stvaranju takozvane nezavisnosti Kosova, a oni koji to hoće, govore to svaki dan i zato su, dodaje, primorani da pregovaraju sa nama.

“Oni misle da je to nužno zlo, što moraju da trpe nekakve Srbe i nekakvu Srbiju. Iz takve bahatosti i osionosti nikada se nije rodio pobednički rezultat i molim ih da tako nastave”, poručio je.

b92

Hrvatica se gola sunčala na balkonu što je jednom komšiji izuzetno zasmetalo. Ukoliko to ponovi – kazna do 100 evra

Previous article

VW sprema najbrži Golf GTI svih vremena

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan