Vučić: Meni se ništa ne bi dogodilo u Moskvi, izgurali me

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom informacija RT da je spriječen napad na Besmrtni puk u Moskvi, da se njemu “svakako ništa ne bi dogodilo”.

Ruski provladin portal “Raša tudej” objavio je nešto ranije da su ruske snage bezbjednosti spriječile teroristički napad na kolonu Besmrtnog puka u Moskvi, na čijem čelu je bio ruski predsjednik Vladimir Putin.

U toj koloni bio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Meni se svakako ništa ne bi desilo, jer su me iz prvog reda izgurali divni ljudi koji su hteli da budu pored svog predsednika. Tako da sam ja bio u trećem redu kolone”, rekao je Vučić na konferenciji za medije sa nakon sastanka sa poslanikom i predsjednikom Odbora za evropske poslove njemačkog Bundestaga Ginterom Krihbaumom.

O tom slučaju oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović koji ističe da je MUP u kontaktu sa ruskim službama bezbjednosti.

Stefanović je rekao da očekuje da im ruske kolege dostave više informacija povodom tog slučaja, “posebno imajući u vidu činjenicu da je predsednik Srbije bio na čelu kolone, zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom”.

“Ujedno želim da pohvalim kolege iz ruskih bezbednosnih službi koji su pokazali izuzetnu profesionalnost i koji su odličnom reakcijom sprečili tragične posledice. Ovo je još jedan pokazatelj da teororizam predstavlja najveću bezbednosnu pretnju u svetu i zato će naša policija nastaviti da sarađuje sa ruskim, ali i svim drugim službama, kako bi adekvatno odgovorili na terorističke pretnje i potencijalne napade” izjavio je Stefanović.

Snage specijalnih jedinica izvele su 17 akcija u oblasti zapadnog Sibira, gdje su teroristi imali svoje baze i tom prilikom uhapsile 20 osoba, navodi Raša tudej.