BalkanNovosti

Vučić: Gospodo iz Brisela, od čega Srbi treba da se uzdrže

0

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije osudio je upad pripadnika ROSU na Gazivode i rekao da je to kršenje rezolucije 1244. On je, govoreći o rekaciji Evropske Unije, upitao Brisel od čega to Srbi treba da se suzdrže.

“Oni su imali najmanje 12 snajperista na brdima oko Gazivda, i oko samog jezera oko 90 teško naoružanih pripadnika oko samog jezera. U rezervi su imali još najmanje toliko spremnih da reaguju”, rekao je Vučić.

On je podsjetio i na hapšenje Marka Đurića i naglasio da se ovakve provokacije sa strane kosovskih Albanaca stalno dešavaju.

“Da li to znači da će oni imati još 10 ili 15 ovakvih akcija u kojima će da provociraju Srbe i u kojima je pitanje kada će neko da strada. Danas se vidjelo da naš narod nema na koga da se osloni, osim na sebe i svoju srpsku državu. Reakcija EU je takva da je rađe ne bih komentarisao”, rekao je Vučić i dodao:

“Pozvali su na uzdržanost sve strane. Od čega da se uzdržimo, moje je pitanje za EU? Mogerini, Kocijančić, odgovorite mi od čega da se uzdržimo.? Otvara se fabrika u Nišu, je li to naš greh, od toga da se suzdržimo? Šta smo to uradili Albancima? Pitam vas od čega da se uzdržimo, gospodo iz Brisela? Ili bi trebalo vi da se uzdržite? Makar od licemerja ako možete?”. upitao je Vučić.

On se potom osvrnuo zašto nije išao u Brisel i u Njujork.

“Postavili su pitanje zašto nisam htio da se sastanem sa Hašimom Tačijem u Briselu, zašto nisam išao u Njujork. O čemu da razgovaramo, poslije hapšenja Marka Đurića i prijetnjama ratom?”, rekao je predsjednik Srbije.

On je pozvao Srbe na KiM da budu mirni i zamolio Srbe iz Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice da napuste barikade.

“Nemam pravo da tražim, molim ih da se vrate svojim kućama”, rekao je Vučić.

nezavsine

Opel Astra L stiže 2021. sa hibridnim pogonom

Previous article

Dodik stigao u Soči, u nedjelju s Putinom

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan