Volkswagen sprema benzinski agregat od 2 litra i 300 konja

od prnjavorski 0

W grupacija radi na poboljšanju aktuelnog dvolitarskog turbo benzinca.

Britanski mediji nagađaju da Volkswagen sprema R verziju Poloa i da bi upravo taj automobil mogao biti prvi koji će ponijeti unaprijeđeni motor. Prema navodima ostrvske štampe, taj agregat imao bi ravno 300 konjskih snaga!

Volkswagen već neko vrijeme planira da proširi R liniju automobila i doda joj modele Tiguan, Arteon i Touareg. S druge strane nedavno je špijunirana i R verzija novog SUV-a, modela T-Roc.

Naravno, pominjani motor poslije nekog od Volkswagenovih modela naći će se i u drugim brendovima u okviru grupacije, prije svega Seatu i Škodi. Britanci nagađaju da će ovaj agregat pokretati najmanje jedan model španskog proizvođača (možda Ateca Cupra?) kao i Škodinu pejranicu, Superb RS.

Volkswagen još uvijek nije dao nikakve potvrde o pisanju ostrvskih novinara, no sam VW trenutno je fokusiran na sredinu novembra i sastanak nadzornog odbora grupacije gdje bi trebalo da bude riješen problem sa Škodom.

(Vrelegume.rs)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>