Vojnici spasili ženu koja se automobilom sletjela u rijeku VIDEO

Šezdesetpetogodišnja žena čiji su inicijali K.A. povrijeđena je jutros u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo u mjestu Šićki Brod kod Tuzle, rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

rijeka-zena-golf

Šarić je rekao da se saobraćajna nezgoda, najvjerovatnije, dogodila kada je K.A. upravljajući automobilom “reno klio” izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela u rijeku Jalu.

On je dodao da je povrijeđena žena prevezena na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Pripadnici Oružanih snaga BiH spasili su jutros ženu koja je s automobilom njemačkih registarskih oznaka, sletjela u korito rijeke Jale.

” Išao sam na posao i vozio se iza ‘renoa klio’. U jednom trenutku automobil je preko saobraćajnih znakova sletio u korito rijeke. Srećom u istom trenutku na putu su bili pripadnici OS BiH, koji su istrčali iz automobila i bez ikakvog razmišljanja krenuli u spašavanje. Veoma brzo bili su u koritu rijeke, a sudeći po onom što sam vidio, vozačica automobila nije teže povrijeđena”,  ispričao je za “Avaz” očevidac dramatičnog događaja koji je snimio akciju spašavanja.

Policija radi na uviđaju i dokumentovanju ove saobraćajne nezgode, koja se dogodila u 8.00 časova.

 atv