NovostiRS/BiH

Voda ovog ljeta odnijela deset života

0

Uroš Galić (24), nastanjen u Ribniku, udavio se u subotu na jednom od dva jezera turističkog kompleksa Balkana, kod Mrkonjić Grada, a isti dan na drugom kraju BiH tokom kupanja stradao je tridesetosmogodišnji S.N. iz Fojnice, koji se udavio u Prokoškom jezeru.

Uviđaj na Balkani su izvršili policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad zajedno sa mrtvozornikom Doma zdravlja Mrkonjić Grad. Izvršenim spoljnim pregledom tijela od strane mrtvozornika ustanovljeno je da nema tragova koji bi upućivali na postojanje elemenata krivičnog djela.

Kako nezvanično saznajemo, mladić iz Ribnika je plivao kada je najednom potonuo. Kupači koji su bili na jezeru su ga izvukli i pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli, a u međuvremenu je došla i Hitna pomoć, ali spasa nije bilo. Kada je u pitanju tragedija na Prokoškom jezeru, nekoliko mladića čamcem se vozilo po jezeru i skakalo.

U jednom trenutku, kada su bili na sredini jezera, prevrnuo se čamac. Svi su počeli plivati ka obali, a nastradali mladić, koji nije znao plivati, kratko se zadržao na mjestu gdje se prevrnuo čamac, nekoliko puta je pokušao izroniti, nakon čega je nestao pod vodom. Na mjesto događaja upućena je patrola policije, kao i ronioci iz Zeničko-dobojskog kantona, koji su angažovani na traženju tijela utopljenika. Sezona kupanja u BiH do sada je odnijela deset života.

Prva žrtva utapanja bio je Darko Tasić iz Srbije koji se utopio 2. juna u Šeheru, kod Banjaluke, a posljednja su ova dva slučaja. Ronioci i spasioci još jednom upozoravaju neplivače ili one koje lošije plivaju da ne ulaze u vodu, ali i upozoravaju da sva mjesta nisu dovoljno bezbjedna za kupanje.

“Na Balkani postoji problem što se uopšte ne zna ko rukovodi tim kupalištem. Da li Mrkonjić Grad ili turistički kompleks. Mi smo njima nudili da organizujemo spasilačku službu, da se naprave osmatračnice, što oni nemaju, ali od toga nije ništa bilo”, kazao je juče Miroslav Mišković iz Spasilačke službe Ronilačkog kluba “Buk”. U Turističkom centru “Balkana” su nam rekli da je direktor na godišnjem odmoru te da oni nemaju šta pričati, nego da povodom ovog posljednjeg tragičnog slučaja pozovemo bolnicu.

 

nezavisne

Nijemci imaju plan za spas dizel motora

Previous article

XXX Lovački dom novi šampion VIVIA 3X3 Prnjavor 2017 /FOTO/

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti