Vlast opredijeljena da gradi objekte i za buduće generacije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Mesićima kod Rogatice, na otvaranju Hidroelektrane /HE/ “Mesići-Nova”, da ovaj objekat predstavlja dokaz sposobnosti i opredjeljenja vlasti u Srpskoj i njenih institucija da u teškim vremenima grade objekte koji ostaju generacijama koje dolaze.

news-2014-March-hidroelektrana_nova_767938546

Dodik je naglasio da je opredjeljenje ove vlasti izgradnja nečega što ima trajnu vrijednost za Srpsku.

“Vlast se mjeri po onome što ostavlja iza sebe. Ovo je dokaz sposobnosti ove vlasti u Republici Srpskoj da u teškim vremenima vlastitom pameću, resursima i sredstvima izgradi ovakav objekat – projekat vrijedan 10 miliona KM”, naveo je Dodik.

Podsjećajući da Republika Srpska realizuje mnoge projekte, on je istakao da će krajem godine biti puštena u probni rad Termoelektrana /TE/ “Stanari”, kao jedna od najvećih TE građena na prostoru bivše jugoslavije u posljednjih 40-ak godina.

On je rekao da se u Republici Srpskoj gradi i autoput od Doboja do Banjaluke, čija će dionica od Doboja do Prnjavora biti puštena u rad krajem ove godine.

“Nastavljamo i gradnju nekoliko važnih energetskih objekata, kao što je sistem `Gornji horizonti`, završetak Andrićgrada, koji je postao kultno mjesto, započinjanje izgradnje TE Gacko, rješavanje i izbor investitora za `Buk Bijelu` u ovoj godini. Danas gradimo sistem elektrana `Dabar`, za nekoliko dana otvorićemo novu fabriku u Bileći, gdje će biti zaposleno 40 ljudi. Sve su to kapitalne aktivnosti, pored onih koje smo već učinili, kao što je izgradnja prevoja Čemerno, kojim je srušena komunikacijska zatvorenost Hercegovine. Rješavan je problem Jahorine i Olimpijskog centra, kao i izgradnja puta od Jahorine do Lukavice”, naveo je Dodik.

On je ukazao da mnogi ne žele da vide uspjehe koji se ostvaruju u Srpskoj, te naveo da se Srpska omalovažava pričama da nije sposobna.

Prema njegovim riječima, pokušava se sakriti ono što Srpska čini i gradi.

“Republika Srpska je sposobna da iznese odgovore na pitanja koja se stavljaju na dnevni red. Republika Srpska želi da se svojim kapacitetima što više objedini, izgradnjom puteva, elektrana i svega što je naše i što nama pripada. Želimo da se zahvalimo svim dobronamjernima, a onima koji nisu takvi da kažemo da ćemo nastaviti da budemo uporni i prkosimo svim nastojanjima da se umanji naša snaga. Mi smo kapitalno radili prije svega za dobrobit Srpske. Mi smo svoji na svome i mi ovdje gradimo jer mislimo da ovdje ostanemo”, poručio je Dodik.