Vimbldon: Odložen Novakov meč, organizatori brinuli za bezbjednost?

Duel Novaka Đokovića i Adrijana Manarina odložen je za utorak zbog bezbjednosnih razloga, saopštili su organizatori Vimbldona.

Đoković i Manarino trebalo je da odigraju treći meč na terenu broj 1, ali tamo su Rafael Nadal i Žil Miler igrali dramatičan meč do 20.30 po lokalnom vremenu., koji je pripao Luksemburžaninu.

Zbog toga je Vimbldon izdao saopštenje u kojem navodi da je preveliki broj ljudi ostao u kompleksu i da je postojala bojazan za njihovu bezbjednost.

“Bezbednost svih posetilaca turnira je od izuzetnog značaja. Meč Đokovića i Manarina bio je na programu za teren broj 1, a kada je ta opcija otpala, nije mogao da bude premješten na Centralni teren zbog broja gledalaca koji su ostali u kompleksu”, stoji u saopštenju.

Ranije se pojavila informacija da je meč Novaka Đokovića i Adrijana Manarina odložen za utorak od 13.00 po srednjoevropskom vremenu, poslije rasprave srpskog tenisera sa čelnicima ATP.

Navodno je Novak otišao u prostorije Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), vodio žustru raspravu sa čelnicima i ostao u prostoriji kako bi gledao dramu Španca i Luksemburžanina.

Na organizatore Vimbldona vršen je veliki pritisak sa svih strana da se Novakov duel prebaci na najveći stadion, ali do takve odluke nije došlo. Nekoliko minuta po okončanju susreta na “jedinici” stigla je potvrda da više tenisa u ponedjeljak neće biti.

Za razliku od prvobitnog plana, duel će u utorak biti igran na Centralnom terenu.

(B 92)