PrnjavorVijesti

VIDOVDANSKA OLIMPIJADA PRNJAVOR – ODATA POČAST BORCIMA – ISTORIJA SE MORA POŠTOVATI

0

Vidovdanska olimpijada u Kulašima 19 godina se održava radi odavanja počasti borcima sa područja opštine Prnjavor koji su dali život za stvaranje Srpske, te povodom dva velika istorijska događaja – Vidovdana i iz novije istorije Proboja koridora, istaknuto je danas na ovoj manifestaciji.

vidovdan-kulasi-2015
Načelnik opštine Siniša Gatarić rekao je da se istorija mora poštovati kako se ne bi ponavljala i da je Republika Srpska preduslov opstanka srpskog naroda.

“Zato moramo biti jedinstveni. U Kulašima danas vidimo jedinstvo naroda, ali i generacija, jer s jedne strane, imamo ljude koji su bili učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata, a s druge njihove potomke”, poručio je Gatarić.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Vlado Živković podsjetio je da su u vojničkim operacijama Proboja koridora učestvovale i tri jedinice sa područja Prnjavora.

“Kao jedan od tadašnjih ratnih komandanata ponosan sam na sve naše borce jer nema prostora gdje se nisu borili, branili srpski narod i učestvovali u stvaranju Republike Srpske”, rekao je Živković.

On je naglasio da su u redovima ovih jedinica, osim Srba, bili borci iz reda druga dva konstitutivna naroda koji su odlučili da žive na ovom prostoru, na čemu im je odao priznanje i izrazio zahvalnost.

U okviru programa Olimpijade kod spomen-obilježja u Kulašima danas je služen i parastos za 21 poginulog borca ovog kraja.

Takmičenja se odvijaju u šest sportskih disciplina, a proglašenje najuspješnijih ekipa i pojedinaca biće održano tokom večeri.

Prema podacima Opštinske Boračke organizacije, sa području opštine Prnjavor u proteklom ratu poginula su 623 borca. srna

Šta mjesec u kom ste rođeni govori o vašem zdravlju?

Previous article

Srbija uputila zahtjev za Orićevo izručenje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor