NovostiRS/BiH

Vehabija ubio tri člana porodice na Badnje veče: Preživjelim Anđelićima nudio „krvarinu“ kao zamjenu za slobodu

0

Preživjeli Anđelići iz sela Kostajnica kod Konjica ni nakon 14 godina nisu dobili odštetu u sudskom sporu protiv vlasti FBiH nakon što je vehabija Muamer Topalović počinio teror nad njihovom porodicom 2002. godine.

“Članovi porodice, koji su bili u sudskom sporu protiv FBiH zbog ubistva Anđelka Anđelića i njegove dvije kćerke, Mare i Zorke, te teškog ranjenog sina Marinka, koje je u njihovoj kući počinio vehabija Muamer Topalović na Badnju veče 2002., ni nakon punih 14 godina nisu dobili ni marke od tražene naknade štete” – potvrdio je advokat porodice Davor Šilić, piše Večernji list.

Prema tužbenom zahtjevu, naknadu štete traže preživjeli Marinko Anđelić, te Ruža, Šima, Ivan i Mira Anđelić, Luka Kaleb, Ivanka Medunić, Ljubica Kralj, Anđa Stojanović i maloletna I. S., i to u ukupnom iznosu od 460.000 KM.

Opštinski sud u Konjicu je prije pet godina donio nepravosnažnu odluku da su ubica Muamer Topalović i Federacija BiH dužni solidarno isplatiti 201.590 KM, ali je to Kantonalni sud u Mostaru odbacio te je čitav slučaj završio na reviziji Vrhovnog suda FBiH.

Podsjećamo, vehabija Topalović, koji je zbog zločina počinjenog iz “ideološko-verskih pobuda” osuđen na 35 godina zatvora, ranije je nudio preživelim članovima porodice Anđelić isplatu “krvarine”, ali samo u slučaju da bude oslobođen.

– Teško nam je, posebno oko Božića, kada se svako veseli. Teško nam je palo kad je zločinac poslao pismo, u kojemu nudi nekakvu “krvarinu”, neki novac, kako bi dobio slobodu. Ja se i sad na to naježim. Kao da je autom usmrtio kravu, a ne pobio nevine ljude. A mi se ni poznavali nismo. Čega se sada bojati, kad sam “smrt” jednom preživio” –  izjavio je nedavno Marinko.

Izvor: Večernji.ba

Još jedan zemljotres zatresao Sarajevo, stanovništvo uznemireno

Previous article

Koji dan je najbolji za ljubav i seks u sljedećoj godini?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti