PrnjavorVijesti

Večernje novosti: Tomaš prvi čovek SNSD

0

Prividno stabilizovan jaz u vladajućoj stranci u Prnjavoru

Dr Darko Tomaš, aktuelni načelnik opštine i dosadašnji v. d. predsednika Opštinskog odbora SNSD, jednoglasno je izabran za čelnog čoveka ove stranke u Prnjavoru. Izbornoj konferenciji je prisustvovao i Tomašev izbor podržao Milorad Dodik, predsednik SNSD i RS, rekavši da je ovim “posao u Prnjavoru stabilizovan i završen”

Osvrnuvši se na istup četvorice nezadovoljnih odbornika SNSD, koji su u SO formirali novi klub “SNSD plus”, Dodik je upozorio da “ne uvažava nikakve mogućnosti da u okviru SNSD postoji plus ili minus”.

– Sve ih pozivam da gradimo zajedničku atmosferu za pobedu 2018. ili da u okviru nekih drugih mogućnosti grade svoju politiku – rekao je Dodik, dodavši da se to odnosi i na aktuelnog narodnog poslanika Dragu Kalabića, inače ranijeg predsednika OO. – On bi, “zavisno od daljeg ponašanja”, mogao dobar posao da obavi kao poslanik u Predstavničkom domu BiH.

Međutim, na izbornoj konferenciji je bilo primetno odsustvo upravo Kalabića i četvorice “odbeglih” odbornika.

– Nismo bili ni pozvani. Sramota, poziv je dobila Tomaševa sva uža i šira rodbina. Sve sam, naknadno, objasnio Dodiku – reagovao je na profilu Kalabić.

– Poznati manipulator! Nije mogao podneti da nije dobio podršku ni u svom mesnom odboru, pa mu sad niko ne valja – uzvratio je Tomaš.

On je, za “Novosti”, pojasnio da je reč o “ličnim nezadovoljstvima, a ne političkim problemima.

– Ne može manjina da vlada! Očekujem da podnesu zahtev da se vraćaju u SNSD skupštinski klub, izvan kojeg neće moći da deluju, kao članovi naše partije, kao što je upozorio i predsednik Dodik – kategoričan je Tomaš.

Večernje novosti iz Prnjavora: Mladić pokrao kupače

Previous article

PRNJAVOR: PJESNIČKI SUSRETI NA VUČIJAKU – PLAKETA ŽIVKU VUJIĆU

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor