PrenosimoPrnjavor

Večernje novosti iz Prnjavora: Sud naredio – nema istrage

0

Sudeći po odluci banjalučkog Okružnog tužilaštva pale su u vodu sve nedavne pompezne najave nekih medija u Srpskoj i prnjavorske opozicije da će se na optuženičkoj klupi uskoro naći rukovodstvo ove opštine

rs-27-voda_620x0

Sudeći po odluci banjalučkog Okružnog tužilaštva pale su u vodu sve nedavne pompezne najave nekih medija u Srpskoj i prnjavorske opozicije da će se na optuženičkoj klupi uskoro naći rukovodstvo ove opštine. Pred sudijama se, takođe, neće naći ni čelni ljudi ovdašnjeg “Gradipa”, izvođača radova na izgradnji distributivnog cevovoda u okviru kapitalnog projekta vodosnabdevanja Prnjavorčana, sa izvorišta Povelič.

Naime, Okružno tužilaštvo Banjaluka donelo je “tužilačku odluku – naredbu o nesprovođenju istrage, protiv Siniše Gatarića, Damira Savića, Branimira Bijelića i Predraga Jankovića, jer ne postoje osnovi sumnje da su navedeni počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja. Banjalučko tužilaštvo je, inače, odluku o nesprovođenju istrage donelo po podnesenoj prijavi Slobodana Kneževića, od strane opštine smenjenog projektanta i nadzornog organa za izgradnju vodovoda u Prnjavoru. On je optužio opštinsku vlast da je nezakonito, na račun “Gradipa”, uplatila 120.000 KM.

Dr Siniša Gatarić, čelni čovek prnjavorske opštine, odluku banjalučkog tužilaštva da se protiv njega, Damira Savića, načelnika opštinskog Odeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije, Branimira Bijelića i Predraga Jankovića, vlasnika i rukovodioca “Gradipa”, ne vodi postupak smatra – očekivanom i razumljivom.

FIZIČKI NAPAD
SMENjENI projektant i nadzorni organ, Slobodan Knežević, policiji je pre više meseci prijavio da su mu ispred njegove kancelarije dve maskirane osobe, po licu i vratu, nanele lakše telesne povrede. – Opozicija i sam Knežević su ovaj navodni napad doveli u vezu sa njegovom smenom i ukazivanjem na navodonu nezakonitu uplatu 120.000 KM izvođaču radova od strane opštine. Očekujemo da će i te laži pasti u vodu – kategoričan je Gatarić.

– Pokazale su se tačnim naše tvrdnje da je reč o beskrupuloznoj i osvetničkoj harangi, smenjenog nadzornog organa i prnjavorske opozicije, predvođene SNSD – kaže načelnik Gatarić. – Ozlojeđenog i pod očitim uticajem opozicije Kneževića smo smenili, jer je postao veći kočničar, negoli nadzorni organ izgradnje vodovoda. Njemu uz rame je opozicija koja takođe sve čini, kako bi osujetila završetak izgradnje vodovoda za šest prnjavorskih mesnih zajednica i potom grad Prnjavor.

Gatarić dodaje da se opozicija osvetnički ponaša, pogotovo nakon što je on ubrzo po svom dolasku na funkciju načelnika opštine, pre nepune tri godine, raskinuo ugovor sa bivšim izvođačem radova, zbog činjenice da firma iz Vlasenice nije posedovala atest za vodovodne cevi.

– Očito za opoziciju je veći problem bio što raskidamo ugovor sa ovom firmom, nego što bi ugradnjom sumnjivih cevi doveli u pitanje zdravlje naših građana?! – kaže Gatarić. N. Đurić – Večernje novosti

Prnjavorski portal – fotos Podljubića

Previous article

Robi Vilijams u Beogradu: Dobro veče Zagreb!?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prenosimo