VEČERNJE NOVOSTI IZ PRNJAVORA: Načelniku policije ukrali pištolj

U Prnjavoru lopovi više ne biraju žrtve, kradu i službeno oružje, sve sa municijom. Dok su pljačkali deset domaćinstava, lopovi su stigli i do kuće policijskog funkcionera i opustošili je.

policijaska-stanica-prnjavor-678x381

U nedavnom pustošenju desetak prnjavorskih gradskih domaćinstava, na meti lopova u Ulici Vuka Karadžića našla se i kuća M. K, načelnika banjalučkog odeljenja u sektoru policije MUP RS. Da slučaj bude skandalozniji i zamršeniji, osim zlata i drugih dragocenosti, kradljivci se nisu libili ni da ukradu načelnikov službeni pištolj! Naprotiv, pokupili su i municiju koju su zatekli.

Policija se nije oglašavala po ovom slučaju, ali “Novosti” saznaju da je pokrenuta istraga koja bi trebalo da otkrije ko je ukrao, odnosno u čijim rukama je završio pištolj načelnika policije.

Ovo, inače, nije jedini skori slučaj “razoružavanja” policijskih službenika u gradu podno Ljubića i Motajice. Ne tako davno, kako su “Novosti” pisale, bez pištolja je ostala i policajka M. S, iz ovdašnje Policijske stanice za bezbednost saobraćaja. Ona je osim službenog pištolja ostala i bez legitimacije u svom opljačkanom domu u Gornjim Smrtićima, kod Prnjavora. Njen pištolj CZ 9 milimetara sa municijom i službenu legitimaciju lopovi su pokupili u vreme dok je ona bila u komšiluku za slavskom trpezom. Zajedno sa policajkom na slavi bili su i njeni roditelji, pa je, da stvar bude još gora, bez pištolja, i to dva, ostao i njen otac.

– I ovaj slučaj govori da razbojnici ne prezaju ni od koga i da svako može biti njihova meta. U neka ranija vremena bilo je gotovo nezamislivo da lopov ukrade policajcu pištolj, municiju ili legitimaciju. Naravno da to uznemirujuće deluje na građane, koji očekuju da ih policajci štite od tih kradljivaca i razbojnika – kaže za “Novosti” penzionisani policijski ekspert sa dugogodišnjim stažom na rasvetljavanju ovakvih i sličnih dela.

NESAGLEDIVA OPASNOST

Naš sagovornik upozorava da bi nesaglediv problem mogao tek da usledi, ukoliko su kriminalci tipovali ovo oružje u nameri da izvrše neko teško krivično delo, odnosno razbojništvo. Bez obzira na to da li je službeno oružje u vlasništvu MUP RS, koje se nalazilo na zaduženju kod policijskog službenika, možda i preprodajom završi u rukama razbojnika, koji bi neko teško krivično delo izvršili u Srpskoj, u Federaciji BiH, ili izvan granica Bosne.

Ninko Djuric – Vecernje novosti