Vavrinka: Đoković će se uskoro vratiti na pravi kolosijek

20161027201514_394733

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka istakao je da je normalno što je kod Novaka Đokovića došlo do pada u nivou igre, ali da vjeruje da će se prvi reket svijeta uskoro vratiti na pravi kolosijek.

Ljudi moraju da sagledaju Đokovićeve teškoće iz šire perspektive. Novak je samo pobjeđivao i pobjeđivao pune tri godine. “Osim toga, bilo je i drugih problema u njegovom životu koji nisu baš pomogli, ali siguran sam da će preokrenuti situaciju u svoju korist”, kaže Vavrinka.

Vavrinkaje stigao na korak od kompletiranja slema, pošto ga samo Vimbldon dijeli od tog uspjeha. Već je osvojio Australijan open, Rolan Garos i ove godine Ju-Es open. “Lakše mi je bilo da uživam u tituli poslije Ju-Es opena u odnosu na Australijan open kada sam imao mnogo pitanja u svojoj glavi. Nisam imao uopšte ideju šta se dogodilo tada.

Svaka titula je posebna, definitivno nisam očekivao da ću osvojiti tri gren slema u tri godine. Činjenica da sam to uradio u eri Nadala, Đokovića, Mareja i Federera čini te trofeje još posebnijim”, zaključio je švajcarski teniser.

agencije