NovostiRS/BiH

Vasić: Žele da poturče Srbe kako se poturčio i Savez za promjene

0

Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić izjavio je da je na sceni sistemsko rušenje Republike Srpske, muslimanska oluja nad Srpskom i Srbima u BiH, s ciljem da se Srbi otjeraju sa ovih prostora ili eventualno poturče kao Savez za promjene.

rajko-vasic-1-na-1-ATV

On je istakao da nedavne izjave banjalučkog biskupa Franje Komarice i poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, kao i objavljivanje rezultata popisa u BiH bez prethodnog dogovora, stalno insistiranje na bošnjačkom jeziku i ponašanje Saveza za promjene u Sarajevu, imaju za cilj da se uništi Republika Srpska, a Srbi otjeraju sa ovih prostora.

Komentarišući nedavnu izjavu biskupa Komarice u kojoj je Banjaluku uporedio sa Blajburgom, Vasić je naglasio da treba jasno razjasniti šta je Blajburg da bi se shvatila monstruoznost Komaričinih izjava.

“Komarica ponižava i katolike i Srbe i upoređuje stvari koje su neuporedive”, rekao je Vasić za Alternativnu televiziju, ističući da banjalučki biskup slične izjave daje unazad 15 godina.

Vasić je rekao da je Husein Kavazović “politička budala” koja svojim izjavama huška muslimane na Srbe, te podsjetio da je isto prije njega govorio i Mustafa Cerić.

“Cijeli taj paket, preko ukidanja grba, himne, instaliranja Hrvata i muslimana preko konstitutivnosti u Vladu Srpske, do priče o popisu i jeziku, Kavazoviću, Komarici je paket permanentne muslimanske oluje nad Republikom Srpskom i Srbima u BiH. Cilj je da se Republika Srpska isprazni, da se poništi Dejtonski sporazum, i ne samo da postane prazna ljuštura nego da se Srbi odavde istjeraju ili da eventualno prihvate mizerni postotak i da se poturče kako se poturčio Savez za promjene”, rekao je Vasić.

Govoreći o popisu, Vasić je naglasio da Bošnjacima – njihovom političkom i vjerskom vođstvu nije bitno da u BiH bude 50 odsto plus jedan muslimana, nego im je bitno da što više muslimana ima u Republici Srpskoj.

Na pitanje o umiješanosti HDZ-a BiH u donošenju odluke u vezi sa popisom u BiH, Vasić je ocijenio da tu Čović nije imao puno izbora.

On je naglasio da je i izjava Mladena Ivanića da mu rade iza leđa i njegovo ponašanje, veoma indikativni, kao jedinog koji je shvatio šta se dešava u Sarajevu.

“Savez za promjene je grupa ljudi koju je instrumentalizovalo Sarajevo i koji su još kratko vrijeme Srbi”, rekao je Vasić i dodao da ni SDS ne podržava takvo ponašanje, niti je to politika SDS-a.

Vasić smatra da je u trenutnoj situaciji u Srpskoj nemoguće pomiriti stavove vladajuće koalicije i opozicije.

“Sa izdajnicima mora da bude sukoba, a oni nisu više ni izdajnici nego učesnici u sarajevskoj oluji”, istakao je Vasić.

Prema njegovom mišljenju, Republika Srpska je došla u fazu da kaže stop evropskom putu na ovaj način, jer se pod tim plaštom ona devastira, da kaže stop NATO-u, da se vrati Dejtonskom sporazumu i da se pređe na mehanizam hladne dejtonske koegzistencije u BiH.

“Treba da se ugledamo na Mađarsku, jer se još ne možemo ugledati na Srbiju, a ovaj vijek će biti vijek nacionalnih država i ko to ne bude shvatio, biće pogažen”, smatra Vasić.

Na pitanje kako predviđa rezultate predstojećih lokalnih izbora, Vasić je ocijenio da će “karte biti pata”, te da ni SNSD ni SDS nemaju gdje izgubiti, niti gdje pobijediti.

“SNSD će zadržati svoj status na lokalnom nivou, a SDS-u to nije bitno, jer da im je bitno, ne bi se ovako ponašali u Sarajevu”, rekao je Vasić.

Govoreći o stanju u SNSD-u i eventualnoj alternativi Dodiku na mjestu lidera stranke, Vasić je rekao da Dodik ima veliki ugled, ne samo u SNSD-u, nego i u javnosti.

 atvbl

Evo zašto žene ne smiju da idu na Svetu goru

Previous article

Poginuo motociklista u teškoj saobraćajnoj nesreći

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti