Varali na internetu: Oštetili dvije hiljade osoba

od prnjavorski 0

Fočanska policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje izvještaje o počinjenim krivičnim djelima prevara i pranje novca protiv 27 lica, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Lica protiv kojih su u proteklih pet dana podneseni izvještaji na području opštine Foča podizala su novac u bankama i pošti u iznosu od 1.278.872 KM i 255.263 evra i na taj način stekla protivpravnu imovinsku korist, oštetivši oko 2.000 lica sa područja bivše Jugoslavije i zemalja Zapadne Evrope.

Zbog prevara na internetu, policija je prije sedam dana, u nastavku akcije “Dojava” uhaspila 12 lica, a u junu ove godine 17.

Prevaranti su putem društvenih mreža na internetu razradili sistem, kojim lakovjerne kladioničare uspijevaju da ubijede da znaju koja je utakmica namještena i kakav će biti njen ishod, a ovi im za lažne kladioničarske dojave uplaćuju velike sume novca na njihove račune.

Iz Policijske uprave Foča napominju da će nastaviti rad na ovom slučaju.

(Srna)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>