MagazinŽivot i stil

Uzela je list kiselog kupusa i stavila ga na lice: Kada je prošlo 15 minuta, nije mogla da povjeruje u ono što vidi

0

Kiseli kupus je prepun vitamina i minerala, ali priznajte da vam nikada ne bi palo na pamet da njegovu celu lisku stavite na lice. Ona se osmelila i to uradila, a rezultati su je ostavili u šoku.

Opšte je poznato da je kupus prepun vitamina C, beta-karotena, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra. Kiseljenjem svi ovi vitamini i minerali dolaze još više do izražaja jer se lakše apsorbuju. Zbog toga je važno unositi ovu namirnicu jer deluje kao pojačivač za imuni sistem, ali i kao antioksidaks.

Opšte je poznato da je i unutrašnja i spoljašnja nega organizma jako važna ukoliko želimo da zaista budemo zdravi.

To je upravo dokazala dama kojoj nije bilo strano da na svoje lice stavi lisku kiselog kupusa i da tako uradi svojevrsnu detoksikaciju kože.

Maska od liske kiselog kupusa hrani vaše lice važnim nutrijentima, pa ono  postaje elastičnije, mekše i glatkije.

Foto: Pixaby

Kako da napravite ovu masku?

Izdvojte lisku kiselog kupusa i malo je properite. Bilo bi dobro da je izlomite na mestima gde su koren i žile, kako bi minerali lakše došli do vaše kože, a u ovim delovima ih ima najviše.

Postavite lisku na suvu, prethodno opranu kožu i držite je tako 10-15 minuta. Najlakše će vam biti ukoliko ste u ležećem položaju.

Posle ovog vremena, skinite lisku i primetićete kako je ona veoma topla. To je znak da su se pore kože raširile i da je krvotok pojačan. Sve to je odličan znak jer je na taj način koža maksimalno nahranjena nutrijentima iz ove zimske namirnice.

Umijte lice mlakom vodom i blago ga osušite.

Foto: Pixaby

Kako da napravite ovu masku leti?

Ukoliko niste u mogućnosti da kupite kiseli kupus u nekom snabdevenijem marketu u toku leta, onda vam ne preostaje ništa drugo nego da sami ukiselite bar jednu lisku koja am je potrebna za masku.

Naime, potrebni su vam sirće, voda i so i liska mladog kupusa. U smesi od dva decilitra vode, 50 mililitra sirćeta i pola kašičice soli ostavite lisku kupusa da prenoći. Stavite je na lice narednog dana i ponovite postupak kao i sa liskom kiselog kupusa.

(Telegraf.rs)

Milica i Nataša simbol stradanja srpske djece

Previous article

Slovenija se oprašta od Gorenja: Cjelokupna proizvodnja u Srbiji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin